Ambasadorul Republicii Populare Chineze la București, Excelența Sa Xu Feihong, vine la Arad!

Ambasadorul Republicii Populare Chineze la București, Excelența Sa Xu Feihong, vine la Arad! Este pentru a doua oară de la deschiderea Casei Româno-Chineze când un ambasador al acestei super-puteri vizitează orașul nostru!
Excelența Sa va participa la Conferința Internațională de Cultură și Civilizație Chineză, unul dintre cele mai titrate evenimente culturale ale toamnei arădene, care aduce în orașul de pe Mureș informații relevante despre societatea și cultura chineză, modelul de succes al uneia dintre cele mai dezvoltate națiuni a planetei.
Pentru Arad, vizita Ambasadorului Republicii Populare Chineze este o oportunitate extraordinară dar, în același timp, și o recunoaștere a eforturilor formidabile pe care Casa Româno-Chineză le face pentru a familiariza cetățenii din vestul țării cu exigențele și stilul de viață chinezesc.
O spun ca unul care am avut șansa de a fi de două ori în China, anul acesta chiar la invitația Ambasadei – avem foarte multe de învățat de la chinezi! De la meritocrație, conștiinciozitate, respectul de sine, respectarea istoriei și a tradițiilor, grija față de locul în care trăim, demnitatea în relația cu ceilalți, exigența, politețea și bunul simț, greutatea cuvântului rostit – sunt elemente care pun în mișcare angrenajul gigantic chinezesc și îi garantează funcționarea eficientă.
Vizita Excelenței Sale Xu Feihong a fost anunțată de președintele Casei Româno-Chineze, d-na Lizica Mihuț, în cadrul unei conferințe de presă, unde a fost detaliat și evenimentul din 8-10 noiembrie, care transformă Aradul într-un centru al uneia dintre cele mai vechi și mai semnificative culturi a lumii. Imediat după anunțarea vizitei Excelenței Sale, autoritățile locale au reacționat, exprimându-și intenția de a purta discuții pragmatice și, profitând de acest liant important, care este Casa Româno-Chineză, de a pune relațiile dintre Arad și partenerii săi chinezi pe coordonate concrete, economice și culturale. Și, la drept cuvânt, chiar avem multe de învățat de la chinezi!
Andrei Ando