Două zile cu ambasadorul Chinei, la Arad!

 Miercuri seara, Excelența Sa Xu Feihong va participa, la Sala Clio, la o expoziție de fotografie organizată de Foto Club Pro Arad și care are ca obiect expediția chineză a unui grup de arădeni într-una dintre cele mai pitorești zone ale Asiei.
 Ambasadorul Chinei la București, Excelența Sa Xu Feihong, se va întâlni săptămâna viitoare, la Arad, cu oameni de afaceri, oameni de cultură și reprezentanții administrației locale. Excelența Sa va zăbovi două zile în orașul nostru și va participa, printre altele la Conferința Internațională despre Cultura și Civilizația Chineză, organizată de Casa Româno-Chineză, cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură, la Sala Ferdinand.
La sediul Casei Româno-Chineze, oamenii de afaceri interesați vor putea discuta cu Excelența Sa despre oportunitățile parteneriatelor româno-chineze, posibilități de dezvoltare a unor afaceri în China sau de atragere a unor investitori chinezi la Arad.
Președintele Consiliului Județean, primarul municipiului și prefectul vor avea întrevederi cu ambasadorul Xu Feihong, în vederea stabilirii unor relații de colaborare între potențiali parteneri din China și administrația județului Arad.
„Este o mare onoare pentru Arad că dl. ambasador va rămâne la noi două zile. Ne-am propus să îi prezentăm și o parte din specificul gastronomic local, pentru că știm foarte bine că vinurile și alimentele românești sunt foarte apreciate în China. Or, la acest capitol, Aradul, care exportă în occident, ar putea descoperi o piață generoasă de desfacere și în Asia. Înainte de toate, însă, ne vom concentra pe activitățile culturale, fiindcă ele reprezintă principalul scop al venirii domnului ambasador. Suntem la a doua ediție a proiectului nostru și l-am dezvoltat, față de anul trecut. Anul viitor ne propunem să îi mai adăugăm și alte componente noi, astfel încât activitățile acestea de la Arad să fie de referință la nivel național”, a declarat președintele Casei Româno-Chineze Arad, dr. Lizica Mihuț.
Miercuri seara, Excelența Sa Xu Feihong va participa, la Muzeul de Artă, la o expoziție de fotografie organizată de Foto Club Pro Arad și care are ca obiect expediția chineză a unui grup de arădeni într-una dintre cele mai pitorești zone ale Asiei.