Ramona Lile, neconfirmată rector la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, candidează ilegal pentru Senatul instituției – Revista 22

edupedu.ro, 17 ianuarie 2024

Foto: captură Youtube.com

Ramona Lile, până acum rector al Universității Aurel Vlaicu din Arad, neconfirmată rector după alegerile din decembrie, se regăsește pe lista candidaților pentru Senatul universității, deși are interdicție de a candida în urma unei decizii de plagiat, scrie Revista 22.

Potrivit sursei citate, miercuri au loc alegeri pentru consiliile facultăților și senat, iar numele Ramonei Lile se regăsește pe lista de candidați. Și aceasta, deși, în urma unei decizii de plagiat, pronunțată în 2021, de Consiliul Național de Etică (CNECSDTI), ea nu are voie să participe timp de cinci ani la concursuri pentru funcții superioare sau funcții de conducere, de îndrumare și de control.

De altfel, această interdicție a determinat și decizia ministrului Educației de a nu o confirma în funcție, după ce Lile a candidat și a câștigat un nou mandat în funcția de rector, la alegerile academice desfășurate la Universitatea Aurel Vlaicu în decembrie 2023.

Revista 22 notează că, în Carta UAV, Senatul este definit ca fiind „cel mai înalt for de decizie și deliberare la nivelul universității”, ai cărui membri sunt aleși prin vot.