OPINIA cu privire la “cazul” RAMONA LILE, exprimată, astăzi, de către distinsul prof. univ. dr. MARIAN POPESCU, UNIVERSITATEA DIN BUCUREȘTI

Prof.univ.dr. MARIAN POPESCU, UNIVERSITATEA DIN BUCUREȘTI, director al CENTRULUI pentru INTEGRITATE ACADEMICĂ(CARFIA) al UNIVERSITĂȚII DIN BUCUREȘTI, membru în board-ul IRAFPA (GENEVA) al INSTITUTULUI INTERNAȚIONAL DE CERCETARE A FRAUDEI ȘI PLAGITULUI ACADEMIC: “Dna ministru al Educației a făcut (bine) ce trebuia să facă: nu a semnat ordinul de numire ca rector a Ramonei Lile, plagiatoare în serie, dovedită în trei rânduri de Consiliul Național de Etică. Lile a candidat ilegal la alegerile pentru un nou mandat și, mai recent, nu a fost acceptată de către colegi ca membru al Senatului. Ministerul ar trebui, totuși, să solicite CEMU (al cărui site nu funcționează) o analiză a cum s-au desfășurat mandatele de rector de până acum ale Ramonei Lile.
Efortul depus insistent, ani de zile, ale câtorva jurnaliști, mai ales al Brândușei Brindusa Armanca, a dus, în cele din urmă la ceea ce oficialitățile din Educație ar fi trebuit să constate încă de acum câțiva ani: Lile are profilul „științific” al unui impostor. Problema rămâne: cum a fost posibil ca ani de zile membrii Universității „Aurel Vlaicu” din Arad să facă praf orice noțiune de etică acceptând-o, alegând-o, susținând-o pe Lile? De ce CEMU nu s-a autosesizat?”