Membrele Con Brio sunt prezentate la Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno Chineze; Astăzi: Ana-Maria Dragoş şi Liliana Bran

ARQ •  Lucian Șerban • 07 Jun 2021
Membrele Con Brio sunt prezentate la Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno Chineze; Astăzi: Ana-Maria Dragoş şi Liliana Bran

„După cum ştiţi, avem o colaborare foarte bună cu Consiliul Judeţean Arad şi domnul Iustin Cionca, CJA urmând să finanţeze cel de al IV-lea volum al lucrării «Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze», care aşteaptă să vadă lumina tiparului. Avem o relaţie civilizată, corectă cu Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal Cultural aprobând proiectul nostru. Cea de a VII-a ediţie a Simpozionului «Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze» se va desfăşura la Pecica. Ţin să menţionez încă o dată că îl apreciez foarte mult pe domnul primar Petru Antal, care va organiza un program consistent”, a spus prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze, care a dat apoi cuvântul reprezentantelor Asociaţiei Con Brio. „Asociaţia Con Brio este partenerul nostru de suflet”, a ţinut să menţioneze prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

Ana-Maria Dragoş

Preşedintele Asociaţiei Con Brio, Ana-Maria Dragoş, povesteşte că a început şcoala de muzică de la şase ani, a absolvit Liceu Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului Arad, Facultatea de Teatru şi Televiziune, Secția Actorie din cadrul Universităţii Babeș Bolyai – Cluj şi Facultatea de Științe Juridice din cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiș Arad, având de asemenea un masterat în Managementul Afacerilor, Comerț şi Turism la Universitatea Aurel Vlaicu Arad. A lucrat câte nouă ani la Teatrul Clasic Ioan Slavici şi Centru Cultural Județean Arad pe care l-a condus din postura de manager, dar în acelaşi timp a deţinut şi deţine firme proprii în domeniul comerțului cu piese auto, selectare şi plasare forță de muncă în străinătate, administrare societăți și consultanță, cursuri noțiuni fundamentale de igienă, construcții, prima societate înființând-o  la 26 de ani. Astfel, Ana-Maria Dragoş a ţinut să menţioneze că de 20 de ani are o activitate neîntreruptă în domeniul privat. „Am ales să fac parte din Asociaţia Con Brio pentru că fiecare membră a asociației are o specializare diferită și responsabilitatea de a reprezenta o profesie, iar opțiunea pentru Forumul Colaborării şi Prieteniei Româno Chineze a venit ca urmare a fascinației pentru cultura chineze, hărnicia, loialitatea, conștiința muncii și conștientizarea aportului fiecărui cetățean chinez la dezvoltarea țării.

În prezent ofer consultanță, gestionez și implementez proiecte pentru firme de succes, dar satisfacția cea mai mare mi-o oferă fiul meu, Vlad, pentru care ne-am propus, eu și soțul meu, să devină un model.

În viitor mă văd crescând în demersul meu managerial, dar și cultural și social. Mai mult decât atât, îmi propun să materializez experiența mea într-o carte, care să reunească experiența de la Centru Cultural Județean Arad cu activitatea desfășurată în Con Brio. Este o provocare sui generis la care mă gândesc la modul profund”, a mărturisit Ana-Maria Dragoş.

Liliana Bran

Liliana Bran susţine că este o absolventă a Şcolii Generale nr. 4, unde a avut loc „întalnirea mea frumoasă cu învățătura timp de opt ani”.

A urmat apoi cursurile liceale la Colegiul „Elena Ghiba Birta”, iar  în 1990 a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, Timișoara .

„Îmi amintesc cu satisfacție și  bucurie de scurtul și intensul  stagiu  de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Vocația  pentru învățământ am resimțit-o din totdeauna, astfel din  anul 1992 am optat pentru a lucra la Școala Postliceală Sanitara Arad, unde sunt  medic profesor, iar din anul 2002 sunt și directorul  instituției. Menționez cu bucurie că școala s-a dezvoltat de la an la an, iar în prezent  are peste 700 de viitori asistenți medicali. Din anul 2003 am început și cariera universitară la Universiatea «Aurel Vlaicu» din Arad, Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și  Asistență Socială”, susţine dr. Liliana Bran. Aceasta susţine că a ales să facă parte din Asociaţia Con Brio pentru că  am considerat că este o provocare frumoasă prin deschiderea ei spre cultură, educație și  sănătate. „Mă  bucură și mă onorează prezența mea alături de  prestigioasele membrele ale Asociației Con Brio! De ce Forumul prieteniei româno chineze? În urma unei vizite din anul  2013  în China, am fost impresionată în mod deosebit, şi nici nu se putea altfel, de istoria, cultura și civilizația Chinei, care au o vechime, incredibilă, de 6.000 de ani! Activitățile culturale și știițifice precum  simpozioane, expozițiile de fotografie, și toate celelalte sunt inedite  și bine venite. Contextul pandemiei a fost o provocare uriașă pentru noi, cadrele didactice, și pentru studenții și elevii  noștri. De aceea,  azi  mai mult ca în trecut, am fost provocați  să găsim  un echilibru benefic între  creativitate și  traditîe. Eficiența se va dovedi în cunoștințele, abilitățile și  atitudinile profesioniștilor de mâine. Cred că   astăzi  a vorbi despre proiecte de viitor implică  asumarea prezentului și căutarea celor mai bune, eficiente și pragmatice soluții  centrate pe viitorii asistenți medicali, care își  vor desfășura   activitatea cu profesionalism în România  sau pretutindeni în lume”, a încheiat dr. Liliana Bran.

Galerie foto (2)