Simpozion cultural, seri de filme, expoziție foto și multe planuri pentru Casa Româno-Chineză, filiala Arad

Activitățile planificate sunt consistente și diverse: de la seri de cinema („asezonate” cu degustări de ceaiuri chinezești), expoziție de fotografie, la simpozionul național despre cultura și civilizația chineză, care anul acesta se va solda cu un al doilea volum.

Casa Româno-Chineză, filiala Arad, ia un start lansat în această toamnă. Nu mai puțin de zece obiective figurează, pe termen scurt, pe agenda curentă a Casei, potrivit președintelui Lizica Mihuț. Una dintre cele mai importante se referă la înființarea unor Cluburi  Pro China, în județul Arad, acolo unde administrațiile locale vor fi receptive la această inițiativă. Există deja câteva orașe unde pregătirile sunt în stadiu avansat. Singura condiție pentru funcționarea unui astfel de club, ca în cazul Casei Româno-Chineze, de altfel, este caracterul apolitic! „Nu suntem sub umbrela vreunui partid și nici nu dorim să fim asociați cu vreo organizație politică. Pentru noi importantă este activitatea casei, susținerea din partea tuturor partidelor și politicienilor. Nu ne implicăm în campanii electorale sau în alte genuri de activități care ar putea lipi o etichetă Casei Româno-Chineze, filiala Arad”, a precizat Lizica Mihuț.

Activitățile planificate sunt consistente și diverse: de la seri de cinema („asezonate” cu degustări de ceaiuri chinezești), expoziție de fotografie, la simpozionul național despre cultura și civilizația chineză, care anul acesta se va solda cu un al doilea volum. Nu avem deocamdată informații despre vizita Ambasadorului Republicii Populare Chineze la Arad, pentru acest eveniment, dar știm că anul trecut a fost foarte bine primit și apreciat la cel mai înalt nivel. Suntem convinși că și de data aceasta Ambasada va fi alături de organizatorii arădeni.

Casa Româno-Chineză filiala Arad continuă colaborarea cu Asociația ConBrio, începută anul trecut. Este vorba de un grup motivat, activ, implicat în viața culturală și economică a Aradului. ConBrio va fi partenerul Casei în toate evenimentele organizate.

sursa: vestic.ro