Casa Româno-Chineză vă invită, în noiembrie, la dialoguri culturale în cadrul Simpozionului „Cultura şi Civilizația Chineză”

Luni, 23 octombirie, la sediul Casei Româno-Chineze, preşedintele filialei din Arad, prof.dr. Lizica Mihuț, a prefațat, în cadrul unei conferințe de presă, cea de a III-a ediție a Simpozionului „Cultura şi Civilizația Chineză. Dialoguri Culturale Româno-Chineze”, care se va desfăşura la Arad, în perioada 21-23 noiembrie 2017.

Simpozionul, la care va participa şi şeful secției politice din cadrul Ambasadei Republicii China la Bucureşti, va reuni un număr de nouă evenimente cu tematici diferite, şi anume:

• întâlniri cu oficialitățile locale (Consiliul Județean, Instituția Prefectului, Primăria Municipiului Arad);

• lansare de carte ( „Cultura şi Civilizația Chineză. Dialoguri Culturale Româno-Chineze”);

• simpozion la care vor fi prezentate un număr mare de lucrări „de suflet şi minte ”- aşa cum le-a caracterizat prof. dr.Lizica Mihuț,  cu tematice dintre cele mai diverse;

• prezentarea activității Casei Româno-Chineze – filiala Arad;

• prezentarea bibliotecii Casei Româno-Chineze- filiala Arad;

Următoarele trei evenimente, față de ediția din anul 2016, sunt elemente de noutate:

• „China portret de suflet ” proiect realizat de către elevii şi profesorii Colegiului Național „Moise Nicoară” Arad;

• „China, o experiență personală” expoziție de fotografie care are la bază „materialul realizat de Andrei Ando cu prilejul vizitei de documentare pe care a efectuat-o în China”, după cum a precizat Lizica Mihuț. Realizarea expoziției se bucură şi de colaborarea „ Foto Club Pro” Arad.

• prezentarea proiectului „Editura Casa Româno-Chineză”. „ Editura îşi propune să editeze cărți de calitate, traduse în limba chineză ”, a spus coordonatorul editurii, poetul Ioan Matiuț.

Simpozionul, în întregul său, este posibil datorită ajutorului oferit de către Consiliul Local al Municipiului Arad, care a votat în unanimitate finanțarea acestui eveniment, fapt remarcat, în mod pozitiv, de Ambasada Republicii China. Mulțumiri trebuie adresate şi Centrului Municipal de Cultură Arad, care contribuie decisiv la dezvoltarea proiectului. Aceleaşi mulțumiri vreau să le aduc şi Asociației CON BRIO Arad, reprezentată aici de Ana Maria Dragoş – preşedintele Asociației, dr. Liliana Bran – directorul Şcolii Postliceale Sanitare şi psiholog Ramona Pencea – preşedintele Patronatului Psihologilor cu Liberă Practică din Zona de Vest”, a spus preşedintele Casei Româno-Chineze.

Ne bucurăm că am reuşit ca de la un an la altul să dezvoltăm acest proiect, care avut la început un caracter predominant cultural -istoric şi care, acum, acoperă o paletă largă de domenii, cu teme din istorie, filozofie, literatură, spiritualitate, economie şi chiar energie” , a menționat Ana Maria Dragoş, preşedintele Asociației CON BRIO.

Ramona Pencea a arătat că:„Societatea noastră are nevoie de valori, iar Simpozionul tocmai acest lucru face: promovează valori!”.

criticarad.ro