„Un eveniment pe care nicio instituție locală nu are voie să-l rateze!” Vezi cu ce acțiuni așteaptă Casa Româno-Chineză delegația condusă de Ambasadorul Chinei la Arad

Timp de trei zile, Filiala Arad a Casei Româno – Chineze va organiza simpozionul Cultură și Civilizație Chineză. „Dilaloguri Interculturale Româno-Chineze” – un eveniment onorat din partea chineză de prezența ambasadorului Republicii Populare Chineze, Excelența Sa Xu Feihong însoțit de domnul Zhang Zheng, șeful Secției Politice din cadrul Ambasadei Chinei, și de către Ecaterina Vanea, directorul general al Casei Româno – Chineze.

Deosebit de înalta întâlnire la nivel diplomatic se va desfăşura pe parcursul a trei zile, 8, 9 şi 10 noiembrie 

„O plăcută surpriză este faptul că delegația ambasadei participă la toate manifestările pe care le organizează Casa Româno-Chineză, începând de marți, 8 noiembrie, de la ora 17,00 și până la final”, a precizat la începutul conferinței de presă de marți, 1 noiembrie, președintele Filialei Arad, prof. univ. dr. Lizica Mihuț. Programul simpozionului prevede din prima zi o întâlnire cu investitori și oameni de cultură interesați de stabilirea unor parteneriate româno-chineze, pentru ca a doua zi de dimineață oaspeții chinezi să viziteze Consiliul Județean Arad, Prefectura și Primăria municipiului, urmând ca apoi să participe la Simpozionul Cultură și Civilizație Chineză „Dilaloguri Interculturale Româno-Chineze”, eveniment moderat de către prof. univ. dr. Lizica Mihuț. „Este un eveniment pe care nicio instituție nu are voie să-l rateze” – a spus prof.Lizica Mihuț, ca mesaj principal.

Tot miercuri, 9 noiembrie, se vor lansa cărțile „Arad. Album monografic”, volum prezentat de către dr. Doru Sinaci și traducătorul Octavian David și „Medicină tradițională chineză” (ediția a II-a), prezentată de către dr. Corina Crișan. Seara se va încheia cu vizitarea expoziției de fotografie realizată de către Foto Club Pro Arad, ca urmare a unei vizite în China.

Joi, 10 noiembrie, Editura Casei Româno-Chineze își va anunța noile proiecte editoriale, prezentate de către prof. univ. dr. Lizica Mihuț și Ioan Matiuț, alături de Asociația Con Brio, al cărei președinte, Ana Maria Dragoș a ținut să precizeze: „Asociația Con Brio este o soră mai mică, a Casei Româno-Chineze, și aș vrea să menționez și eu câteva lucruri. Această vizită, pe lăngă ce înseamnă întâlnirile diplomatice, au loc și dialoguri deschise cu Ambasadorul Chinei pentru oamenii de afaceri, ceea ce este foarte important”.

sursa: criticarad.ro