Vizita ambasadorului Chinei la Arad, o oportunitate importantă pentru diplomația, cultura și economia arădeană

Prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele filialei arădene a Casei Româno-Chineze, și Ana Maria Dragoș, președintele Asociației Con Brio, au dat publicității programul vizitei pe care Excelența Sa Xu Feihong, ambasadorul Chinei în România, o va efectua săptămâna viitoare la Arad, unde va participa la un simpozionul internațional despre cultura și civilizația chineză.

Evenimentul este organizat de filiala arădeană a Casei Româno – Chineze, în parteneriat cu Asociația Con Brio. Ambasadorul va fi însoțit de Zhang Zheng, şeful Secţiei Politice din cadrul Ambasadei Chinei la București, și Ecaterina Vanea, directorul general al Casei Româno-Chineze.

Cu prilejul vizitei la Arad, unde va participa la toate evenimentele prilejuite de simpozionul internațional despre cultura și civilizația chineză, Excelența Sa Xu Feihong va avea o serie de întâlniri cu reprezentanții administrației municipale și județene și cu oamenii de afaceri.

Prof. univ. dr. Lizica Mihuț a făcut apel, cu această ocazie, la președintele Consiliului Județean, la primarul municipiului Arad și la prefect, dar și oamenii de afaceri „să nu rateze această posibilitate”, subliniind că „se așteaptă propuneri concrete de colaborare din partea acestora”.

„Anul trecut, Consiliul Județean s-a prezentat foarte bine iar rezultatele s-au văzut”, a subliniat Lizica Mihuț, amintind că cinci reprezentanți ai CJA au efectuat, ulterior, o vizită în China.

Pe scurt, evenimentul de săptămâna viitoare de la Arad a fost caracaterizat foarte bine de Ana Maria Dragoș: „Diplomație, cultură și economie”. Și multă implicare, am adăuga noi, din partea organizatorilor.

sursa: newsar.ro