Profile în câteva „linii”: RĂZVAN CADAR 

ARQ • criticarad.ro • 19 februarie 2024

Mă informez cu dificultate despre RĂZVAN CADAR, precizând că nu găsesc aproape deloc date despre începuturile sale în politica arădeană și puține informații despre activitatea sa în spațiul public. NU SE AFLĂ nici CV-ul pe site-ul CONSILIULUI JUDEȚEAN, cu toate că potrivit Codului Administrativ, are această OBLIGAȚIE MORALĂ, în calitate de vicepreședinte și nici RAPOARTELE DE ACTIVITATE, care trebuie depuse OBLIGATORIU, cf. Ordonanței de urgență a Guvernului nr.57/ 2019, care stipulează că „aleșii locali aflați în funcții de demnitate publică au obligația de a le depune anual”.

Profile în câteva „linii”: RĂZVAN CADAR          

Este de notorietate că RĂZVAN CADAR, adus în PNL de către Neluțu Cristina, la unirea cu PD-L a fost printre cei dintâi, care a trecut în noul PNL, iar GHEORGHE FALCĂ, ca președinte, știind întotdeauna „să-și premieze” fidelii, i-a propus o funcție importantă și anume aceea de secretar general al partidului, apoi CONSILIER JUDEȚEAN (2016), iar din anul 2019, VICEPREȘEDINTE al CJ, ca urmare a plecării la Curtea de conturi a Claudiei Boghicevici. Ce îl recomandă pe RĂZVAN CADAR pentru aceste ierarhii administrative? Se știe că a fost fotbalist, apoi „șeful arbitrilor arădeni” și candidând singur, ales, la conducerea AJF (Asociația județeană de fotbal). RĂZVAN CADAR este absolvent al Facultății de Științe Economice (2002-2006) și nu a mai urmat Masterul sau cursuri de specializare în domeniul economic sau administrativ, dar nu înseamnă că nu are abilități în administrație, probând a fi, de-a lungul anilor, precum însuși mărturisește, „EXIGENT, ACTIV, DINAMIC și SERIOS”. Desigur, îl credem mai puțin, când se ocupa o vreme de CULTURĂ, TRADIȚII și OBICEIURI, în calitate de vicepreședinte al CJ, dar din decembrie 2020, s-a arătat PROFUND IMPLICAT, nu știu dacă la modul profesionist, în dezvoltarea infrastructurii rutiere și edilitare în județul ARAD. Dacă interviul lui RĂZVAN CADAR la împlinirea a 30 de ani de la înființarea Consiliului județean este grandilocvent și retoric („CJ este instituție impozantă, cu un sediu mare, un buget important, …” iar „oamenii sunt sufletul” acestei instituții), impregnat de generalități, apreciem că VORBEȘTE LIBER la întâlnirile din spațiu public iar discursurile sale sunt LIMITATE și FIREȘTI la ședințele CJ sau la evenimentele primarilor, precum cele desfășurate la Socodor, Seleuș, Săvârșin, Căpâlnaș, Conop, Bata, Almaș, Rădești, Joia Mare și consemnate pe rețelele de socializare.

Recent, RĂZVAN CADAR a apreciat Memorialul „Nicolae Ardelean”, în calitate de președinte al AJF Arad, salutând inițiativa de „a evoca memoria unor oameni, care au ars pentru fotbalul județean”. Să reținem că RĂZVAN CADAR a venit în politică din „lumea arbitrilor de fotbal, o lume, cu mulți bani”, dar are MERITUL, de a fi rămas MODEST și COLOCVIAL, aproape de oameni, poate având „o pălărie prea mare”, potrivit unor opinii, dar cred, doar parțial, că face parte din „galeria noilor ariviști”, precum îl caracteriza succint un important ziarist arădean. Iar, în final, ca întotdeauna, urarea devenită tradițională, de SUCCES, în continuare!                                     

Lizica Mihuț