FARAD, ediția a X-a

FESTVALUL INTERNAȚIONAL de FILM DOCUMENTAR a început cu o PROIECȚIE EXCEPȚIONALĂ, “MILTON GLASER” , în prezența regizoarei, WENDY KEYS Este important să reținem că în perioada 22-26 noiembrie avem șansa de a urmări la Cinema “Arta”, o ediție aniversară, ce reunește 15 filme documentare, precum și alte activități speciale, cu tematica “Om bogat, om sărac”, o INIȚIATIVĂ CULTURALĂ de ANVERGURĂ, a CORINA ȘUTEU, președintele festivalului, în prezent produs și curatoriat de Insula 42, fosta Asociație Film ETC, producător general Oana Radu, director artistic Dimitris Kerkinos și consultant artistic Mihai Chirilov. Deschiderea Festivalului a început, după vernisarea Expoziției de afișe ale lui Milton Glaser, de către designerul grafic OVIDIU HRIN, aflată pe platforma din fața Primăriei, în sala Cinema ARTA, în prezența unui public numeros, cu speach-uri rostite de distinșii oaspeți, în primul rând, directorul Festivalului, CORINA ȘUTEU, dar și regizoarea filmului prezentat, precum și realizatorul Expoziției de Afișe ale lui MILTON GLASER.

Directoarea “Centrului municipal de cultură”, DANIELA ANDREICA PĂDUREAN a rostit câteva cuvinte, asumându-și momentul aniversar, uitând să precizeze că “inima” primelor ediții a fost RAMONA CREȚU VĂRȘĂNDAN, plecată de la “Centru”, precum alți 34 de colegi, în timpul doar a unui deceniu de la înființare. Cum, de altfel a uitat să precizeze că FESTIVALUL se află sub patronajul administrativ al PRIMĂRIEI ARAD. Filmul A INFORMA și A ÎNCÂNTA este o stălucită realizare artistică despre MILTON GLASSER, unul dintre cei mai mari designeri ai lumii. Sintagma, care reprezintă genericul filmului a fost preluată de celebrul designer de la Horațiu, care o și explică, în cadrul filmului, cu admirabilă detașare și cu firescul, ce caracterizează marile spirite ale umanității.

Să-i aplaudăm pe oaspeții, organizatori pentru acribia și consecvența manifestate în susținerea, la înalte cote calitative, a unui demers cultural unic în România unui prezent, minat de impostură și non-valori. Precizăm că aceste rânduri se doresc o INVITAȚIE, adresată arădenilor, de a urmări , acasă, evenimente culturale elaborate de PERSONALITĂȚI de PRIMĂ MĂRIME în domeniu, așa încât vă rog să rețineți PROGRAMUL FESTIVALULUI și, mai ales, să participați.

Ar putea fi o imagine cu text