Ana-Maria Dragoş: „Viața, în continuă schimbare”


Andreea Pintea
, ARADON, 7 IunIe 2023

Conferința de presă organizată de Forumul Româno-Chinez FOTO: FAN

Forumul Româno-Chinez se prezintă, de această dată invitată fiind Ana-Maria Dragoș.

Implicarea oamenilor face diferența în comunitate, iar Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chinez este un exemplu în acest sens. Sub conducerea președintelui prof.univ.dr. Lizica Mihuț, Forumul Româno-Chinez s-a impus prin profesionalism și seriozitate în toate evenimentele organizate, iar colaborarea cu Asociația Con Brio a venit ca un pas firesc pentru dezvoltarea implicării în societate. În acest context, membrele Forumului Româno-Chinez și ale asociației Con Brio se prezintă, într-o manieră atipică cu puternice accente personale.

Prof.univ.dr. Lizica Mihuț a transmis despre Ana-Maria Dragoș că „m-a impresionat în mod special că a îmbinat întotdeauna arta cu managementul. Se poate! Poți să fii bun manager și bun în plan artistic. Viața în sine văzută ca o existență în schimbare ne face să pledăm pentru nevoia de a accepta ideea de schimbare. Astăzi poate mai mult ca oricând este nevoie să ne asumăm această schimbare în devenirea noastră ca personalități umane”.

Schimbarea, un laitmotiv al vieții

„Mă gândesc cu emoție în urmă. Am muncit foarte mult și am încercat să fiu întotdeauna un om serios. În decursul anilor m-am schimbat foarte mult, mi-am schimbat și valorile, punând accent și pe partea spirituală. Fiecare vârstă are valorile sale și trebuie să ne adaptăm. Mergem mereu înainte, ne schimbăm și trebuie să ne ascultăm mereu conștiința. Am avut o conștiință ca un polițist care atunci când am greșit m-a fluierat și mi-a atras atenția. În tot ceea ce am făcut am căutat bucuria și niciodată nu mi-a fost teamă de schimbare, dimpotrivă. Am muncit cu plăcere, am încercat să ies din zona de confort, să mă autodepășesc, să ajung la potențialul meu maxim. M-am străduit să trăiesc frumos și să nu fac rău nimănui”, a mărturisit cu emoție Ana-Maria Dragoș.

Parcursul profesional

Primul loc de muncă al Ana-Mariei Dragoş a fost la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, ca recuzitor, sufleur, regizor tehnic și actriță. Apoi a intrat în lumea afacerilor, înființându-și prima societate la 26 de ani, având activitate neîntreruptă în domeniul privat timp de 20 de ani, în diverse domenii: comerț cu piese auto, selectare și plasare forță de muncă în străinătate, administrare societăți și consultanță, cursuri de noțiuni fundamentale de igienă și construcții. În anul 2007 a devenit manager al Centrului Cultural Județean Arad pentru o perioadă de 9 ani.

„Inițiativa doamnei prof.univ. dr. Lizica Mihuț de a înființa Asociația Con Brio mi-a adus o mare bucurie și iată că azi, în calitate de președinte, sunt împreună cu membrele asociației, care, fiecare în parte, are capacitatea și responsabilitatea de a reprezenta o profesie, iar activitatea intensă, în diverse domenii, a Forumul Colaborării și Prieteniei Româno-Chineze îmi aduce imensa satisfacție de a fi prezentă în calitate de vicepreședinte la evenimentele internaționale organizate în ultimii 8 ani”, a punctat Ana-Maria Dragoș. În încheiere, Ana-Maria Dragoș a subliniat: „Darurile sunt împărțite și Dumnezeu a dat cel puțin un talant fiecăruia. Să-l înmulțim cu înțelepciune, dragoste și recunoștință!”

Despre Ana-Maria Dragoş

Ana-Maria Dragoş a absolvit Școala Generale nr.19, actualmente Liceul de Arte Sabin Drăgoi, Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului-Arad, urmând mai apoi Facultatea de Teatru şi Televiziune, Secția Actorie, Universitatea Babeș Bolyai- Cluj; Facultatea de Științe Juridice, Universitatea Vasile Goldiș-Arad și un Master de Management Afaceri, Comerț si Turism la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad.