Victorie a Revistei 22: Rectorița plagiatoare Ramona Lile nu mai e profesor universitar

Redactia | 09.04.2021

Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu”, din Arad, a fost retrogradată academic și a pierdut gradul de profesor universitar, după solicitarea Consiliul de Etică, la demersurile Revistei 22.

După decizia Consiliului Național de Etică, cel care a constatat plagiatele grosolane ale Ramonei Lile, în urma sesizărilor făcute de Revista 22, Ministerul Educației a emis un ordin pentru retragerea titlului academic de profesor universitar, fiind retrogradată la titlul de conferențiar universitar. Ea riscă să rămână și fără funcția de rector.

Ministerul Educației a sesizat instanța pentru anularea parțială, în contencios administrativ, a ordinului de ministru care acordă calitatea academică de profesor universitar rectorului de la Arad.

În ordin aceasta apare alături de mai multe persoane, din această cauză este vorba despre o anulare parțială.

Ministerul Educației a sesizat și Consiliului de Etică și Management Universitar – CEMU, au mai arătat sursele citate. Solicitarea ministerului a fost ca organismul să analizeze și să și facă propuneri cu privire la poziția de rector pe care Ramona Lile o deține.

Potrivit regulamentelor în vigoare, Consiliului de Etică și Management Universitar este singurul organism care poate propune retragerea calității de rector, după o analiză a cazului.