Mesaje de SOLIDARITATE cu China din partea Forumului Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze și Asociației Con Brio

Forumul Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze și Asociația Con Brio au transmis, într-o conferință de presă, un mesaj de solidaritate cu Republica Populară Chineză, țară care duce lupte dramatice împotriva coronavirusului.

Prima care a luat cuvântul a fost prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze.

„Suntem alături de poporul chinez, care duce o luptă eroică în aceste zile”, a declarat Lizica Mihuț, care a remarcat faptul că guvernul chinez a luat măsuri excepționale pentru oprirea răspândirii virusului în țară și în lume. Aceasta a subliniat faptul că Wuhan, orașul în care a izbucnit epidemia, are 11 milioane de locuitori, adică jumătate din populația României, iar regiunea în care se află acesta are de patru ori suprafața României. „Este, deci, foarte greu să se limiteze răspândirea virusului”, a spus Lizica Mihuț, exprimându-și speranța că efectele măsurilor luate de guvernul chinez se vor vedea cât mai curând. Președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze a făcut trimitere și la declarația Excelenței Sale Jiang Yu, ambasadorul Republicii Populare Chineze la București, care a avut o pledoarie pentru fapte, nu frică, pentru știință, nu zvonuri și pentru solidaritate, nu stigmatizări.

Și membrele asociației Con Brio și-au exprimat speranța că virusul va fi oprit.

„Să privim cu încredere, pentru că sunt oameni care se vindecă. De asemenea, au existat persoane care au intrat în contact cu cei care s-au îmbolnăvit și nu au luat virusul. De altfel, China a luat mai multe măsuri decât cele cerute de Organizația Mondială a Sănătății. Sunt sigură că situația va fi stopată și China va merge înainte”, a declarat Ana Maria Dragoș, președintele Asociației Con Brio.

A urmat Tabita Cristea, om de afaceri: „Ce îmi doresc eu pentru China și chinezi în momentul de față este ca Dumnezeu să aibă milă de ei, să le dea vindecare”.

Liliana Bran, medic, a spus: „Nu pot să am decât gânduri bune pentru ei, compasiune și admirație pentru modul în care s-au organizat”, oferind și câteva sfaturi utile despre combaterea virusului.

Ramona Pencea, psiholog, a declarat că pentru depășirea situației este nevoie de o reîntoarcere la spiritualitate. „Am încredere atât în Dumnezeu, cât și în spiritul acestui popor. Avem de învățat cu toții o mare lecție, pentru că nu este nimic întâmplător”, a declarat Ramona Pencea.

Viorica Popescu, avocat, este de părere că în acest caz cuvîntul cel mai potrivit pentru a descrie ce se întâmplă este o „lecție” dramatică, îngrozitoare, a cărei soluție este la Dumnezeu. Dar, „toate mințile strălucite trebuie să se solidarizeze, pentru că soluția există”, a mai spus Viorica Popescu.

Alături de conducerile Forumul Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze și Asociația Con Brio a fost tânăra Paula Gherghina, masterandă în China, care a povestit prin ce trec, de la apariția coronavirusului, localnicii dar și studenții străini care învață în țara respectivă.

Newsar.ro