Aradul, pe harta colaborării româno – chineze. Excelența Sa Yu Jiang a vizitat municipiul nostru

Excelența Sa Yu Jiang, ambasadoarea Republicii Populare Chineze în România, s-a aflat joi în vizită la Arad, cu prilejul sărbătoririi a 70 de ani de relaţii diplomatice între cele două ţări şi a 15 ani de la încheierea parteneriatului de prietenie şi colaborare.

Înaltul oaspete a prezentat detaliile vizitei în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul Forumului Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze. I-a fost alături prof. univ. dr. Lizica Mihuț, preşedintele forumului, personalitate care a pus Aradul pe harta colaborării româno – chineze.

Între altele, Excelența Sa Yu Jiang a anunţat că avut întâlniri cu Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, şi cu primarul interimar al municipiului, Călin Bibarţ, cu care a discutat despre colaborarea concretă dintre Arad şi China. Ambasadorul a vizitat şi obiective culturale şi turistice din municipiu. Având numai cuvinte de laudă la adresa municipiului nostru, Excelența Sa Yu Jiang a ţinut să remarce faptul că „Aradul este un centru multicultural şi religios în care totul se îmbină armonios”. De asemenea, ambasadoarea a subliniat că „unul dintre cele mai importante lucruri este prietenia sinceră dintre cele două popoare”.

Prof. univ. dr. Lizica Mihuț a vorbit despre rolul Forumului Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze în relaţiile dintre cele două ţări şi i-a prezentat ambasadoarei un album dedicat Aradului, tradus în engleză și chineză, trei volume dedicate culturii și civilizației chineze, o carte despre medicina tradițională chineză tradusă în limba română și o carte de poezie tradusă în chineză. De asemenea, a invitat-o pe Excelența Sa Yu Jiang la cea de a V-a ediție a Simpozionului Cultură și Civilizație Cineză. Dialoguri deschise Româno – Chineze, care va avea loc în luna noiembrie, la Arad. „Cu acest prilej va apărea o nouă carte dedicată relațiilor de prietenie româno-chineze”, a mai spus Lizica Mihuţ.

La conferinţa de presă au participat şi reprezentantele Asociaţiei „Con Brio”, care sunt partenere implicate activ în Forumului Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze. De asemenea, a participat şi i s-a adresat în limba chineză înaltului oaspete Anca Ardelean, care a absolvit recent o facultate din China.

Sursa: newsar.ro