Excelența Sa Yu Jiang, Ambasadoarea Republicii Populare Chineze în România, vine la Arad chiar de Zilele Orașului

 

Excelența Sa Yu Jiang, Ambasadoarea Republicii Populare Chineze în România va fi prezentă la Arad în data de 21 august. Anunţul a fost făcut de către președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, prof. univ. dr. Lizica Mihuț, cu prilejul unei conferințe de presă susținută joi, la sediul Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, constituit cu prilejul împlinirii a 70 de ani de relații diplomatice și de prietenie dintre România și China.

„Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze este constituit ca o uniune națională și noi îi așteptăm și invităm să ni se alăture în acest demers pe toți cei care sunt o influență în domeniul lor de activitate, fie că ne referim la oameni de pe plan local, regional sau național”, a spus prof.univ.dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului. Alături de Lizica Mihuț și de Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze este și Asociația „Con Brio”, condusă de președinte Ana-Maria Dragoș. „Suntem onorate, noi, cele din Con Brio să putem fi alături de prof.univ.dr. Lizica Mihuț în cadrul acestui nou proiect, foarte ambițios. Ne dorim să atragem cât mai mulți oameni ce stabilesc influențe în cadrul acestei uniuni și să reușim împreună să promovăm aceste relaționări româno-chineze, în beneficiul României” – explică aceasta.

Vizita de pe 21 august a E.S. Yu Jiang, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România,E.S. Yu Jiang vizează atât marcarea celor șapte decenii de ani de relații diplomatice și de prietenie între cele două țări cât și 15 ani de la stabilirea Parteneriatului amplu de prietenie și colaborare între China și România. „Această vizită este extrem de importantă pentru că, așa cum a spus E.S. Yu Jiang, schimbările privind relațiile internaționale, nu trebuie să pericliteze aceste relații”, a mai punctat Lizica Mihuț.

În cadrul vizitei oficiale din 21 august vor avea loc întâlniri la cel mai înalt nivel cu administrația locală și județeană și un spectacol deosebit la Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad – începând cu ora 15:00 -, pentru a marca „Ziua orașului Changzhou la Arad”.

Evenimentul are loc  în cadrul Zilelor Aradului și se va întinde pe parcursul întregii zile, desfășurându-se în punctele simbolice ale orașului – la Consiliul Județean Arad, la Sala Ferdinand a Primăriei, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, la Muzeul de Artă. Acţiunea se va încheia la Hotel Central, cu un dineu oferit de către  Excelența Sa Yu Jiang, Ambasadoarea Republicii Populare Chineze în România.

Sursa: criticarad.ro/