Fostul purtător de cuvânt al Chinei la ONU vine la Arad

de Cotuna Adrian

În data de 6 iunie va avea loc la sala Ferdinand lansarea Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze. La eveniment va participa, pe lângă oficialitățile Aradului, doamna Yu Jiang, noul ambasador al Chinei în România, care a ocupat în trecut funcția de purtător de cuvânt al țării sale la ONU. Dr. Lizica Mihuț, președinta forumului, a dat asigurări că organizația este una apolitică și își propune promovarea relațiilor dintre cele două state, unind liderii de opinie și de acțiune din cele două țări.

Forumul își propune să promoveze relațiile româno-chineze pe mai multe domenii de activitate: economic – infrastructură, bancar, medical, educație.

Tot pe data de 6 iunie se lansează cartea Cultură și Civilizație chineză, volumul III, care cuprinde peste 400 de pagini. Cartea are o prefață a ambasadoarei Yu Jiang, capitolul I prezentând un articol de Zhao Li, consilierul cultural al Ambasadei Chinei, o prezentare a volumului precedent, realizată de Mirela Mureșan precum și cele 32 de lucrări de la simpozion. Capitolul II cuprinde o abordare comparativă a folclorului chinez cu cel românesc, realizată de elevii și profesorii Colegiului Moise Nicoară. Capitolul III cuprinde un album foto începând cu simpozionul și terminând cu conferințele de presă. Capitolul IV al cărții îl reprezintă Relațiile arădene – româno – chineze. Ecouri în presă.

Sursa: Glasul Aradului