VOLUMUL „CULTURA ȘI CIVILIZAȚIA CHINEZĂ – DIALOGURI ROMÂNO-CHINEZE” A FOST LANSAT ASTĂZI

Sala Regele Ferdinand a Primăriei a găzduit, astăzi, lansarea volumului „Cultura și civilizația chineză – Dialoguri româno-chineze”, care cuprinde lucrările prezentate în cadrul simpozionului organizat de filiala arădeană a Casei Româno-Chineze care a avut loc în toamna anului trecut. Volumul, apărut la Editura Casa Româno-Chineză, are peste 360 de pagini și o ținută grafică deosebită.

Oficiile de gazdă la lansare au fost făcute de prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele CRC Arad, care a ținut să mulțumească Primăriei și Centrului Municipal de Cultură pentru sprijinul oferit în vederea tipăririi acestei cărți, dar și despre buna colaborare pe care a avut-o cu reprezentanții Consiliului Județean. „Faptul că Excelența Sa Xu Feihong, fostul ambasador al Chinei în România a fost de două ori la Arad, faptul că șeful Secției Politice a Ambasadei a fost de asemenea de două ori aici, faptul că Aradul a fost vizitat de consilierul politic al Ambasadei, faptul că la Pecica funcționează primul Club Pro China din România, spune ceva. Aș mai vrea să menționez faptul că în foarte scurt timp, la Spitalul Județean se va deschide o secție de medicină tradițională chineză, lucru care nu poate decât să ne bucure”, a spus, printre altele, prof. univ. dr. Lizica Mihuț. Printre cei care au vorbit s-a numărat și primarul Gheorghe Falcă, care a ținut să precizeze că filiala de la Arad a CRC reprezintă un suport pentru municipalitate în ceea ce privește menținerea relațiilor cu China. La rândul său, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, vede această carte ca pe un demers în direcția apropierii dintre popoarele român și chinez. „Pentru mine, colaborarea cu China nu mai reprezintă un simplu proiect, ci o parte din strategia de dezvoltare a județului Arad. În luna august, am fost invitați să ne întâlnit cu guvernatorul Hainanului, iar în luna decembrie, un producător de vinuri din județ va participa la târgul de turism din Hainan”, a menționat Cionca.

În continuare, prof. univ. dr. Lizica Mihuț i-a prezentat pe autorii lucrărilor care au apărut în carte, apoi au fost invitați să vorbească Miodrag Stanoiov, viceprimarul orașului Pecica; Ioan Matiuț, directorul Editurii Casa Româno-Chineză; medicul Corina Crișan; avocata și scriitoarea Viorica Popescu; scriitorul Gheorghe Schwartz; femeia de afaceri Tabita Cristea; prof. Adrian Bucur; prof. Mirela Mureșan; Carina Ando; prof. Anton Ilica; psihologul Ramona Pencea și ziariștii prezenți.

glsa.ro