SIMPOZION DE CULTURĂ ȘI CIVILIZAȚIE CHINEZĂ CASA ROMÂNO-CHINEZĂ ARAD ORGANIZEAZĂ CEA DE A TREIA EDIȚIE A SEMINARULUI INTERNAȚIONAL „CULTURĂ ȘI CIVILIZAȚIE CHINEZĂ. DIALOGURI ROMÂNO-CHINEZE”

Un eveniment de anvergură și cu tradiție se va desfășura în perioada 21-23 noiembrie la Arad. Este vorba despre simpozionul internațional „Cultură și civilizație chineză. Dialoguri româno-chineze”, organizat de Casa Româno-Chineză, Filiala Arad.

„Simpozionul va debuta pe 21 noiembrie cu o prezentare a activității Filialei Arad a Casei Româno-Chineze. Ne-au confirmat prezenta șeful secției politice din cadrul Ambasadei Chinei în România, domnul Zhang Zheng, precum și atașatul din cadrul Ambasadei Chinei, Lu Yuxun. Seara se va încheia cu o prezentare realizată de profesorii și elevii Colegiului Național Moise Nicoară Arad, cu tema: «China, portret de suflet»”, a punctat președintele Filialei Arad a Casei Româno-Chineze, prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

22 de lucrări

A doua zi a simpozionului va aduce în fața arădenilor prezentarea, în sala Ferdinand din Palatul Administrativ, a nu mai puțin de 22 de lucrări. Dintre acestea amintim: „China, terapie pentru minte și suflet” – Bran Liliana; „Reverii chineze în Rondelurile lui Alexandru Macedonski” – Funeriu Ionel. De asemenea, va avea loc și lansarea cărții „Cultură și Civilizație Chineză. Dialoguri culturale româno-chineze”, prezentată de prof. univ. dr. Ioan Biriș, precum și vernisajul expoziției de fotografie „China azi”.

Casetă: Sprijinul asociației Con Brio

Simpozionul din acest an, aflat la a treia ediție, se bucură de sprijinul Asociației Con Brio. Avocatul Viorica Popescu, conf. univ. dr. Liliana Bran și psihologul Ramona Pencea sunt doar trei dintre doamnele care s-au implicat activ în tot ceea ce înseamnă organizarea simpozionului de la Arad.

Jurnal Arădean/aradon.ro