Noi proiecte ale Editurii Casa Româno – Chineze

În conferința de presă, desfășurată miercuri, 5 aprilie, la sediul filialei arădene a Casei Româno – Chineze, prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele filialei și editorul editurii, poetul Iaon Matiuț, au prezentat noile proiecte, prin care editura intenționeză să promoveze in viitor imaginea Aradului în China.

„Este vorba despre lucrările simpozionului internațional, iar cartea se va numi „Cultura și civilizația chineză, dialoguri interculturale româno-chineze”. Fac precizarea că ea are un cuvânt înainte semnat de către Excelența Sa, domnul Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze la București. De altfel în carte se vor regăsi și ecourile din presa arădeană, deoarece absolut toate articolele despre filiala din Arad se află acolo. De asemenea Editura Casa Română – Chineză își propune să publice cartea unui ziarist care a fost în China și anume DRUMUL MĂTĂSII și anul acesta un alt ziarist va merge acolo și va avea obligația de a publica o carte la întoarcerea acasă”, a precizat președinta filialeil Casei Româno-Chineze, prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

„Aceste cărți, pe care noi ne propunem să le edităm, cer în primul rând calitate, căci sunt albume de artă, care implică foarte multă muncă de design, de prelucrare a fotografiilor, pentru a avea o calitate competitivă cu ceea ce se produce la nivel înalt în domeniu”, a concluzionat Ioan Matiuț, de la înlțimea experiențe sale editoriale.

Tot în această idee, la începutul săptămânii viitoare Carina Ando va prezenta copiilor de la Grădinița GULIVER imagini din China.