Orașul nostru, mai aproape de China prin Monografia Aradului editată și în limba chineză

Filiala din Arad a Casei Româno-Chineze va edita, în cursul lunii mai, Monografia Aradului în limba chineză! Proiectul a fost finanțat de Centrul Municipal de Cultură, instituție publică în subordinea Primăriei Arad. Este al doilea proiect de anvergură câștigat de Casa Româno-Chineză Arad, care a dezvoltat un parteneriat remarcabil cu autoritățile locale.

„Ne-am propus să lansăm această Monografie într-un cadru special. Vom organiza un eveniment important, fiindcă, la rândul său, acesta este un moment importat în viața comunității noastre. Aradul se prezintă Chinei, prin intermediul acestei monografii. Oamenii de afaceri, posibilii investitori, turiștii, în general toți cei care au aflat până acum doar de pe internet despre orașul nostru, vor avea la îndemână un instrument de lucru bogat ilustrat, bine documentat, care oferă o privire generală asupra Aradului”, a declarat președintele Casei Româno-Chineze Arad, prof. univ. dr. Lizica Mihuț.
Editarea unei Monografii a Aradului în limba chineză este o premieră. Ea va fi tipărită de Editura Mirador, într-o ediție îngrijită de scriitorul Ioan Matiuț. Casa româno-Chineză pregătește traducerea unei cărți de poezii în limba chineză, oferită publicului chinez prin intermediul onorant al Radio China Internațional.
Lajos Notaros, consilier al președintelui Casei Româno-Chineze Arad, a declarat că aceasta Monografie va face cunoscut Aradul în China, lucru foarte important pentru dezvoltarea turismului în orașul nostru, aspect la care încă, din păcate, stăm destul de slab.