Demersul unor profesori din vestul țării. „Trebuie să avem modele de educație. Altfel, educația se degradează la nivel de societate“

adevarul.ro, Claudia Untaru, 26.03.2024 08:42

O asociație care este reprezentată doar din directori și-a propus să transforme un oraș al țării, într-un spațiu educativ împărțit în șase mari domenii de activitate: învățământ-educație, cultură, sănătate, antreprenoriat, justiție și jurnalism.O parte dintre cei care fac parte din asociație FOTO Claudia Untaru

O parte dintre cei care fac parte din asociație – FOTO: Claudia Untaru

Mai exact, Asociația „Susținem Excelența” condusă de prof. univ. dr. Lizica Mihuț va organiza, în luna, aprilie, o întâlnire la Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”, prilej cu care prof. univ. dr. Anton Ilica, directorul departamentului educație din cadrul Asociației, va vorbi despre „Educaţia, la timpul prezent. Aspiraţii şi deziluzii”.

„Programul Asociației se derulează pe șase mari domenii de activitate: învățământ -educație , cultură, sănătate, antreprenoriat, justiție și jurnalism. Ne propunem să organizăm dialoguri despre excelența în domeniile respective. Prof. univ. dr. Anton Ilica este un jurnalist cultural de anvergură, o personalitatea a Aradului de care mă leagă o prețuire de decenii. Mă bucur că a acceptat să fie directorul departamentului educație și că va organiza evenimentul de luna viitoare”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

Prof. univ. dr. Anton Ilica a afirmat: „Educația este cea mai sensibilă temă dintre toate, pentru că am constatat că se degradează la nivel de societate. Îmi revine sarcina de a organiza prima întâlnire cu cei de la Colegiul Național «Preparandia – Dimitrie Țichindeal» pe 10 aprilie, la ora 12.00. Voi vorbi despre derapajele existente în educație și voi prezenta modele de educație. De altfel ultima carte pe care am publicat-o se numește «Aspirații și derapaje în educația românească»”.

Printre cei care fac parte din asociație se numără și Ana-Maria Dragoș, președinte al CONAF Arad.

Doresc să o felicit pe Ana-Maria Dragoș, directorul departamentului Antreprenoriat, pentru faptul că a fost aleasă în funcția de președinte al sucursalei arădene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), care are în prezent la nivel național 28 de sucursale, entitate la care au aderat nouă patronate, două federații, 15 asociații și peste 4.000 de companii însumând un număr de 170.000 de angajați, dar și pentru faptul că astăzi își sărbătorește ziua de naștere”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

Componența celor șase departamente ale Asociației „Susținem Excelența”

Asociația este formată din preşedinte prof. univ. dr. Lizica Mihut și vicepreședinții prof. dr. Achim Diana și conf. univ. dr. Liliana Bran.

La departamentul Învățământ, directori sunt: prof. dr. Diana Achim și conf. univ. dr. Renate Liliana Bran.

La departmentul Educație, director este prof. univ. dr. Anton Ilica.

La departamentul Cultură sunt directorii prof. univ. dr. Lizica Mihuţ și av., scriitor Viorica Popescu.

La departamentul Sănătate, directori sunt dr. Corina Crişan și dr. Mihaela Orodan.

La departamentul Antreprenoriat, manageri sunt Ana-Maria Dragoş și Tabita Cristea.

La departamentul Justiţie, director este av. Diana Chiţoi.

La departamentul Jurnalism, director este jurnalista Georgiana Burcă.

La Proiecte Internaționale director este psiholog Cristina Nistor, expert.

Astfel, tot cei care au fost numiți directori și de astăzi vor demara diferite proiecte au la bază meserii diferite: de la avocat, la medic și profesor.