„Ne bucurăm că Primăria Arad, prin Centrul Municipal de Cultură a semnat astăzi contractul privind «concepţia, editarea şi peromovarea» volumului al IV-lea al cărţii «Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze», urmând ca acesta să fie tipărit de Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul Cultural Judeţean. Mulţumim deopotrivă CJA şi Primăriei pentru finanţarea acestui important proiect în care semnează lideri de opinie ai Aradului şi ziariştii cu cea mai mare vizibilitate din Arad”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.
De menţionat că zilele viitoare vom reveni cu detalii despre noul volum care urmează să vadă lumina tiparului.
Tabita Cristea şi Ramona Pencea se prezintă
Pe de altă parte, mai trebuie spus că astăzi, la sediul Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze a continuat prezentarea membrelor Asociaţiei Con Brio. Dacă luna trecută s-au prezentat Ana Maria Dragoş şi Liliana Bran, astăzi au venit în faţa presei Tabita Cristea şi Ramona Pencea Irimie.
„Sunt onorată şi mulţumesc presei arădene pentru şansa de a vorbi întâia dată despre mine şi familia mea.
Aş începe prin a recunoaşte ca Dumnezeu m-a iubit şi mă iubeşte, pentru că naşterea mea a fost hotărâtă într-o familie creştină. Mama, iubitoare ca toate mamele, draga mea soră Eunice şi tatăl meu, Emil Mariş, o binecuvântare şi un model pentru întreaga mea existenţă. Am urmat liceul Penticostal Arad, iar apoi, Colegiul Glendale Community Collage din Arizona, pentru ca apoi să mă reîntorc în Arad, ca studentă a Universităţi Aurel Vlaicu.
Foarte devreme am început să lucrez şi sunt implicată şi acum, în propria mea afacere.
Mi-a plăcut întotdeauna ideea de performanţă şi sunt onorată să fac parte din Asociaţia Con Brio care reuneşte şapte doamne, personalităţi în domeniul lor de activitate. Toate învăţam din experienţa tuturor şi toate ne respectăm necondiţionat. Am aderat din convingere la Con Brio şi descopăr cu plăcere oameni şi proiecte de performanţă.
Pentru toate membrele Con Brio şi deci şi pentru mine, China constituie o fascinaţie. Apreciez cultura şi civilizaţia chineză veche de 6000 de ani, deci mărturisesc că mai mult sunt interesată de bucătăria chineză un domeniu în care aş putea investi în viitor.
În prezent, încerc să mă recuperez după pandemie, ştim că aproape toate domeniile au fost afectate, dar mai ales HoReCa, domeniul meu, dar am găsit resurse financiare şi am depăşit acest impas. Am alături frumoasa mea familie, soţul, cei trei copii minunaţi, o binecuvântare pentru mine şi, de fapt prioritatea absolută în existenţa mea. În rest Maremul funcţionează, cu binecunoscuta sa performanţa.
Cu toate că sunt un om pragmatic, un om de business, visez cu ochii larg deschis spre un domeniu, care să reunesca businessul cu arta, prin elaborarea unui proiect, despre care voi vorbi, cu un alt prilej. Mă văd în viitor, precum în present, înconjurată de oameni dragi, o familie lărgită întemeiată pe iubire şi loialitate”, susţine Tabita Cristea.
„Înainte de a mă prezenta, doresc să vă mulțumesc dumneavoastră, presei, pentru paiunea, profesionalismul și verticalitatea arătată și în pandemie, deoarece oamenii aveau o mare nevoie de a fi informați, ascultați, ghidați. Cinste vouă.
Cine sunt? Sunt Ramona Pencea (Irimie), arădeancă, am fost binecuvântată cu doi părinți minunați, iubitori de muncă (tata, mecanic de locomotivă, mama, muncitoare CTC), fiind crescută în credință și cu principii sănătoase de viață (părinții sunt nemuritori, trăiesc prin ceea ce facem și suntem). Am fost elevă la Școala Generală nr. 11, la Liceul Chimic, clasa electrotehnică, iubesc literatură, sunt poetă.
Sunt binecucuvântată cu o fiică minunată, Maria-Riana și un fiu minunat (ginerele meu Laurențiu), am un partener de viață excepțional, Teo.
Am profesat ca jurist la Spitalul Clinic de Urgență Arad, Șef Birou Juridic pe zona de Vest la SC. Petromservice SA Arad.
Sunt revoluționară cu rol determinant (a fost o deosebită perioadă din viața mea anul 1989).
În prezent, sunt psiholog clinician, pshihoterapeut specializat în psihoterapii cognitiv-comportamentale (2004), certificată de A.P.C.C. România, Albert Ellis Institute, New York și de Federația Română de Psihoterapie, licențiată și în Drept, mastere în ambele domenii, cursuri postuniversitare şi de specialitate în psihoterapie CBT și Expertiza psihologică judiciară. Am cabinetul meu din anul 2007.
De ce am ales să fac parte din Con Brio ? Am avut onoarea să fiu membru fondator Con Brio, la propunerea doamnei Ana-Maria Dragoș, Președintele Con Brio; împreună cu alte șase doamne, toate de o înaltă ținută profesională, avem ca deziderat promovarea performanței în domeniile de competență ale membrilor fondatori ai Con Brio. Toate membrele Con Brio suntem unite prin performanță, credință, loialitate, meritocrație, patriotism, etc; sunt profund recunoscătoare și mândră că sunt în asociație.
De ce Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze? Psihologia și psihoterapia sunt căile spre auto-cunoaștere personală și creșterea performanței în toate domeniile, astfel sunt recunoscătoare doamnei prof. univ. dr. Lizica Mihuț, Președinte al Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, că a primit la masa performanței și profesia mea.
China este Patria Tainelor, o coloană a psihologiei: a-i cunoaşte pe ceilalţi înseamnă înţelepciune, spunea Lao-Tze, iar a te cunoaşte pe tine însuţi înseamnă înţelepciune superioară; pentru toate acestea și pentru multe alte prețioase contribuții ador China, respect poporul ei conștiincios și conștient de patria sa, prețuiesc civilizația chineză, sunt mereu însetată intelectual și emoțional de Marele Zid al cunoașterii de sine pe care-l reprezintă China.
În prezent? În prezent sunt multe proiecte la care mă gândesc, am în atenție două mari proiecte; mă ajută fundamental în îndeplinirea dezideratului meu pregătirea mea în drept și ca psiholog; probabil se știe că sunt expert psiholog în expertiza psihologică judiciară, menționez că nu aș fi putut altfel să exercit această nobilă «chemare», deoarece ea presupune atât vocația de psiholog, cât și cea de jurist. Expertiza este o muncă de cercetare, o lucrare științifică, implică asumarea unor mari responsabilități, fiindcă munca expertului este expusă contextului judiciar, iar subiecții (minori sau adulți) expertizați fiind persoane în situații dramatice de viață.
Am în lucru un Ghid de bune practici în expertiza psihologică și o carte de specialitate care să cuprindă dubla dimensiune pe care o am și pe care o consider destul de rară ca experiență.
Pot să-i mulțumesc lui Dumnezeu că m-a adus pe un teritoriu care înseamnă practic, nu numai o satisfacție intelectuală, una emoțională, ci una de certă opțiune, care este dincolo de firescul cotidian”, se prezintă arădenilor Ramona Pencea Irimie.