RAPORT CUTREMURĂTOR de 36 de pagini al Comisiei Naționale de Etică, cu privire la plagiatele Ramonei Lile

Lucian Valeriu, 11 martie 2021 11:30

Hotărârea CNECSDTI Nr. 4 Din 28.01.2021 Și Raportul Final Nr. 4 by Critic Arad

RAPORT CUTREMURĂTOR de 36 de pagini al Comisiei Naționale de Etică, cu privire la plagiatele Ramonei Lile, concluzia fiind că acestea reprezintă “…una din CELE MAI GRAVE CAZURI DE PLAGIAT DIN CERCETAREA ACADEMICĂ ROMÂNEASCĂ după 1989 . “1-36INVESTIGATII

Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI) din România este un organism consultativ, fără personalitate juridică, pe lângă autoritatea de stat pentru cercetare – dezvoltare (art. 5-8 din Legea 206/2004). Secretariatul tehnic al CNECSDTI este asigurat de Ministerul Educației și Cercetării.
CNE are ca atribuţie principală analiza sesizărilor de abateri de la normele de bună conduită în activitatea de cercetare-dezvoltare, şi în cazurile în care constată că au avut loc abateri, recomandarea de sancţiuni către autorităţile competente, conform legii.

În ȘASE din cele ȘAPTE TEXTE analizate de specialiștii CNE s-au constatat PLAGIERI MASIVE!

De data asta nu mai discutăm despre o „simplă investigație jurnalistică”, „exprimarea unor frustrări” sau „invidie profesională” – ci despre ditamai o ANCHETĂ OFICIALĂ, întreprinsă de trei cadre universitare specializate în această direcție, imparțiale, obiective și (nota bene) necunoscuți în spațiul public ca „vedete”.

Întreaga anchetă se poate citi la finalul acestui text, așa cum a apărut ea pe site-ul organismului guvernamental citat în primul rând, iar

– așa cum se arată la finalul paginii 33, din cele 36 ale raportului.

Analizele pe text întreprinse prin metodele validate internațional e impecabilă, după cum orice om de bună credință poate constata citind-o – dar ce e mai important în această uriașă fraudă universitară – și ne referim aici inclusiv la BANI… MULȚI BANI – e că, de data aceasta, s-au impus deja SANCȚIUNI.

Din informațiile noastre, următoarele SANCȚIUNI urmează să fie aplicate începând de astăzi:

 

 

 

Hotărârea CNECSDTI Nr. 4 Din 28.01.2021 Și Raportul Final Nr. 4: