CRC Arad a pregătit noi proiecte care să contribuie la dezvoltarea relațiilor dintre România și China

Filiala Arad a Casei Româno-Chineze pregătește proiecte noi care se ducă la întărirea relațiilor dintre România și China. Asta, în contextul în care, în ultimii ani, CRC Arad se poate lăuda cu o mulțime de realizări. Recent, prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele CRC Arad, a fost primită de către E.S. Xu Feihong, ambasadorul Chinei la București, ceea ce reprezintă, o dată în plus, dovada aprecierii de care se bucură filiala arădeană.
În condițiile în care CRC nu face politică, prof. univ. dr. Lizica Mihuț
susține că   speră ca asociația să beneficieze în continuare atât de sprijinul politicienilor de stânga, cât și a celor de dreapta. „Vreau să precizez încă o dată că CRC nu face politică, drept pentru care îi rugăm să ne sprijine, atât pe politicienii de stânga, cât și pe cei de dreapta, pentru că vrem să promovăm România în relația cu China, una dintre marile puteri ale lumii. Mai trebuie spus că și în continuare vom avea doi consilieri, pe domnii Ioan Matiuț și Lajos Notaroș și că vom continua colaborarea cu Asociația Con Brio, condusă de doamna Ana Maria Dragoș, în calitate de președinte, asociație din care mai fac parteTabita Alexa, manager la Marem, Ramona Pencea, președintele Patronatului Psihologilor cu Drept de Liberă Practică din Zona de Vest, și dr. Liliana Bran, directorul Școlii Postliceale Sanitare”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuț.
În continuare, Ana Maria Dragoș a ținut să menționeze că asociația pe care o reprezintă a început încă din luna iunie să pregătească cea de a III-a ediție a simpozionului dedicat dialogurilor româno-chineze, simpozion care, începând cu această ediție își va lărgi paleta, pe lângă dialogurile culturale urmând să cuprindă și teme economice, sociale și educative. „Începând de anul acesta simpozionul se va numi «Dialoguri Româno-Chineze», pentru că dorim să deschidem paleta dialogurilor. Manifestarea va fi finanțată de către CLM prin Centrul Municipal de Cultură, proiectul de hotărâre aferent fiind votat în unanimitate de consilierii municipali, drept pentru care țin să le mulțumesc”, a mai spus președintele CRC Arad.
Propunere pentru primarii orașelor din județ
Conducerea CRC Arad vine și cu o propunere interesantă pentru primarii orașelor importante din județ. Aceasta constă în organizarea unui Club Pro China, care să vină cu propuneri de colaborare cu China venite din partea comunităților locale. „Vrem să le propunem primarilor orașelor importante din județ să organizeze activități care să se încadreze într-un club Pro China, primarul urmând să fie președintele onorific al clubului. Așteptăm primarii să vină cu propuneri, pentru că vrem să deschidem o nouă poartă de colaborare româno-chineză și la nivelul orașelor”, a continuat prof. univ. dr. Lizica Mihuț.
Mai trebuie spus că Editura Casa Româno-Chineză a devenit membră a Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România care va fi prezentă la Târgul de Carte Gaudeamus, editura arădeană intenționând să participe la târg la standul asociației. „Ne mai propunem să realizăm o expoziție cu tema «China astăzi», vom susține în continuare Openul de Sah care este organizat la Arad și care anul acesta a avut peste 600 de participanți și intenționăm să realiyăm proiecții de film urmate de dezbateri”, a încheiat prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

sursa: glsa.ro