SUSȚINEM EXCELENȚA – o nouă asociație înființată la Arad în scopul de a sprijini performanța în mai multe domenii vitale pentru societate

Critic Arad, 25 ianuarie 2024

O nouă asociație a luat ființă în Arad. Este vorba despre SUSȚINEM EXCELENȚA, asociație  constituită prin voința și determinarea a 11 doamne cunoscute la nivel local, național și internațional, care își propun să sprijine performanța în mai multe domenii vitale pentru societate: învățământ, sănătate, cultură, antreprenoriat, justiție și jurnalism. Membrele asociației: sunt prof. univ. dr. Lizica Mihuț (care deține și funcția de președinte, Diana Achim (vicepreședinte), Liliana Bran (vicepreședinte), Georgiana Burcă, Diana Chițoi (membru în comitetul director cu probleme de legalitate/justiție), Corina Crișan, Tabita Cristea, Ana Maria Dragoș, Cristina Nistor, Mihaela Orodan și Viorica Popescu. Anunțul a fost făcut joi, 25 ianuarie, în cadrul unei (primei) conferințe de presă.

„Toate aceste doamne, ce alcătuiesc asociația constituie personalități, cu o activitate prestigioasă, ce le recomandă, în mod firesc, în zona excelenței. Ne propunem să desfășurăm proiecte privind EDUCAȚIA pentru excelență, proiecte, deopotrivă, naționale și internaționale, în șase domenii: învățământ, sănătate, cultură, antreprenoriat, justiție și jurnalism. De asemenea, ne propunem să promovăm prin mass-media rezultatele excepționale ale tinerilor, dar nu numai ale acestora. Astăzi, vă propun să cunoașteți distinsele doamne ale asociației noastre, de aceea le rog să se prezinte succint, urmând  ca despre proiecte să vorbim începând cu luna viitoare. Înainte de a le invita să adreseze câteva cuvinte, cu acest prilej, precizez că asociația noastră are un președinte, doi vicepreședinți (Diana Achim și Liliana Bran) și un membru în comitetul director cu probleme de legalitate/justiție: Diana Chițoi”, a precizat președintele Asociației, prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

Doamnele s-au prezentat în ordinea alfabetică.

Diana Achim, directorul Colegiului Național Moise Nicoară, susține că susține că s-a implicat într-un astfel de proiect având în vedere că sunt foarte multe programe care susțin categoriile defavorizate, iar excelența a ajuns să fie pusă câteodată pe plan secund.
„Excelența se construiește în timp, prin muncă susținută și numai în orizontul binelui și al principiilor perene. O asociație care să susțină excelența este necesară. Valorile au nevoie de recunoaștere, mai ales într-o lume în care se fac și confuzii. Legătura mea cu excelența este Colegiul Național «Moise Nicoară», unde sunt profesor și director, o școală care oferă fiecărui absolvent o educație completă, care îi asigură accesul la reperele axiologice fundamentale ale societății și lumii în care trăiește, precum și o pregătire științifică de excelență”, susține Diana Achim.

Liliana Bran, directorul Școlii Postliceale Sanitare, spune că își manifestă speranța că asociația va reuși să adune în jurul său cât mai mulți oameni, manifestându-și recunoștință  pentru oportunitatea de a fi parte a Asociației SUSȚINEM EXCELENȚA.
 „În calitate de medic și director al Școlii Postliceale Sanitare, pot să vă spun că din cele șase domenii, pot bifa două, educația și sănătatea, iar Școala Postliceală Sanitară va fi parte din dorința noastră spre execelență”, a spus Liliana Bran.

Jurnalista Georgiana Burcă le-a spus celor prezenți că speră ca experiența ei să constituie o plus valoare și să contribuie la realizarea proiectelor asociației. 
„Sunt onorată de invitaţia de a face parte din această asociaţie. Mulţumesc doamnei Lizica Mihuţ pentru încrederea acordată şi pentru colaborarea din ultimii ani. Îmi doresc ca experienţa acumulată în cei 16 ani de presa arădeană să aducă un plus proiectelor propuse în cadrul asociaţiei cât şi implementarea cu succes  a acestora”,a declarat Georgiana Burcă.

Avocata Chițoi Diana susține că așteaptă cu nerăbdare să contribuie la realizarea proiectelor asociației.
„Mă bucur sa fiu aici în calitate de membru al Asociației SUSȚINEM EXCELENȚA. Sunt entuziasmată să contribui la misiunea acestei organizații. Eu îmi voi aduce aportul în primul rând cu cunoștințele juridice pe care le-am acumulat în cei 23 de ani de experiență ca avocat, iar scopul meu este să aduc această expertiză în slujba obiectivelor noastre comune. Aștept cu nerăbdare să contribui la proiectele noastre viitoare și sunt onorată sa fac parte din aceasta echipă minunată”, a afirmat Diana Chițoi.

Pentru Corina Crișan, faptul că face parte din Asociația SUSȚINEM EXCELENȚA reprezintă o oportunitate de a promova proiecte naționale și internaționale așteptate de arădeni.
„Sunt onorată să fiu membru al acestei asociații și vreau să continui colaborarea cu aceste doamne care susțin excelența. În calitate de medic și lector, doresc să promovez  proiecte naționale și internaționale, care să vină în orizontul de așteptare al arădenilor”, a declarat Corina Crișan.

Tabita Cristea susține că s-a alăturat asociației din convingere.
„Și eu continui să activez alături de distinsele doamne de față din CONVINGERE, mărturisindu-vă că am admirat întotdeauna aspirația spre excelență. Se știe că domeniul meu de competență este antreprenoriatul în gastronomie, așa încât în această zonă mă veți găsi, în continuare, dar voi susține, desigur, proiectele de succes ale asociație”, a spus Tabita Cristea.

Ana Maria Dragoș a venit cu câteva propuneri cu privire la liniile de acțiune ale asociației.
„Cu privire la excelență în  antreprenoriat, ne dorim crearea unor programe antreprenoriale și a unor sesiuni de mentorat cu experți din domeniu”, a spus Ana Maria Dragoș.

Cristina Nistor susține că se va implica în elaborarea unor proiecte cu finanțare internațională, în calitatea sa de expert proiecte educaționale internaționale.
„Și eu sunt onorată că pot susține excelența alături de aceste distinse doamne. Având o experientă de 12 ani în domeniu, mă voi implica în elaborarea proiectelor cu finanțare, în special internațională, contribuind la educația în excelență și venind în întâmpinarea orizontului de așteptare al arădenilor și nu numai”, a declarat Cristina Nistor.

Medicul Mihaela Orodan a vorbit despre conceptul de medicină integrativă, care va fi susținut de noua asociație.
„Sunt medic primar medicină de urgență, doctor în știinte farmaceutice, competentă în acupunctură, apifitoterapie, ozonoterapie. În urma cu peste 20 ani am facut «cunoștință» cu conceptul de medicină integrativa și am încercat în toți acești ani să-l fac cunoscut oamenilor din jurul meu, nu doar pacienților, plecând de la premiza ca omul este trup, minte și suflet. Pe aceasta cale, care nu a fost întotdeauna ușor de parcurs, am înteles însemnătatea instruirii permanente adaptată nevoilor societății,oamenilor și juramantului «Primum non nocere». În virtutea acestei idei am ales Asociația Susținem Excelența pentru a susține în continuare necesitatea dezvoltării pe toate planurile a sănătății fizice, mentale dar și sufletești”, a afirmat Mihaela Orodan.

Viorica Popescu a transmis că se va implicat în proiectele asociației în dubla calitate pe care o are.
„Ca avocat devotat și împlinit, ca membru în Uniunea Scriitorilor din România, autor a 14 cărți, mă voi implica în promovarea excelenței, alături de distinsele doamne ale asociației și desigur, în proiectele internaționale”, este mesajul transmis presei de avocatul Viorica Popescu.