Ramona Lile, o secretară devenită rector în zece ani! (V.) Doctor și profesor în Științe Economice (Management), Ramona Lile dorește să conducă doctorate în domeniul Inginerie Industrială. Și-a depus dosarul de abilitare în acest sens la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca!

 

Rep.: Spre surprinderea mea, ați declarat în interviul precedent că veți trimite spre analiză în toate universitățile din România, la Ministerul Educației și Cercetării, la Comisia Europeană (Research and Innovation), cazul Ramonei Lile numai după încheierea alegerilor. Chiar nu înțeleg demersul dvs.!

L.M.: Am menționat acest fapt, și anume că nu doresc să intervin în desfășurarea alegerilor, deoarece colegii mei din UAV trebuie să își asume votul pe care îl dau pentru rector. Am făcut mențiunea că nu susțin niciunul dintre candidați, tocmai pentru că, pentru mine, universitatea este importantă și mai ales viitorul ei. Doresc să se rețină că nu revin în universitate în vreun fel, pentru că pentru mine ceea ce fac acum reprezintă o provocare interesantă, fascinantă chiar. Și chiar reîntâlnirea cu presa poate să însemne un posibil ziar în viitor. Fără șantaje. Fără bani plătiți ziariștilor să scrie sau să nu scrie… etc.

Rep.: Înțeleg că aveți anumite decepții în presă.

L.M.: Nu despre ele doresc să vorbesc acum. Recunosc, îmi place enorm presa. Am doar una-două decepții, despre care voi vorbi cu un alt prilej. Acum mă interesează doar să relatez adevărul (se bine știe că nu am mințit niciodată!) iar colegii din UAV trebuie să aleagă viitorul rector fiind în cunoștință de cauză.

Rep.: Asta înseamnă că numai după (re)alegerea rectorului veți face sesizările respective?

L.M.: Desigur! Ramona Lile, depășind orice imaginație, repet și repet această aserțiune, „și-a făcut” dosar de conducere de doctorat, dar nu în domeniul Științelor Economice, unde a obținut titlul de doctor și de profesor universitar, ci pe Inginerie Industrială și Management, la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca. Deci Ramona Lile chiar crede că poate conduce doctorate la o universitate tehnică, în domeniul Inginerie!!! Dar în mod șmecheresc, Ramona Lile și-a retras dosarul de conducere de doctorat până după alegeri, asta însemnând că nu a renunțat la această sfidătoare idee, ci doar a amânat-o pentru o vreme. Observați că impostura continuă dacă nu este sancționată. Acest fapt mă determină să sesizez forurilor compentente întreaga amploare a „cazului Ramona Lile”.

Rep.: Dar teza de abilitare respectă rigorile academice?

L.M.:Dosarul privind abilitarea cuprinde șase documente și toate au fost elaborate de pe alte calculatoare decât al Ramonei Lile. De exemplu profesorii universitari Horațiu Vermeșan și Marius Puștan, care au depus dosarul de abilitare în același timp cu Ramona Lile, au elaborat de pe propriul calculator toate cele șase documente necesare abilitării, în timp ce Ramona Lile a reunit în dosarul ei documentele de pe calculatoare care au ca utilizator „Pantea” (trei documente), „Sorin” și „Secretara”, care ca de obicei a elaborat CV-ul.

Rep.: Înțeleg că nu este în regulă nici dosarul de abilitare?!

L.M.: Este de râs dacă nu ar fi de plâns că Ramona Lile crede că poate conduce doctorate în alt domeniu decât cel în care a obținut titlul de doctor și de profesor universitar. În plus, este clar că de pe calculatorul cu utilizatorul semnat „Pantea” (nu știu cine este și nu are nicio importanță!) teza de abilitare are jumătate ca număr de pagini decât media tuturor tezelor de abilitare pe care le-am consultat. Este și firesc, pentru că, probabil, autorul, oricare ar fi acesta, nu putea reuni „contribuții” acolo unde nu există.

Rep.: Vorbiți despre lucruri foarte grave. Abilitarea în calitatea de conducător de doctorat mi se pare un fapt extrem de important. Sunt curios în articolul de săptămâna viitoare la ce vă veți referi. Puteți să nu răspundeți la această întrebare.

L.M.: Miercurea viitoare, articolul meu va avea titlul „Deplasările săptămânale la București ale Ramonei Lile, pe banii universității, au fost în interes propriu. Banii primiți de la Minister în anul 2015 au fost puțini. Bonurile de masă au fost din fonduri proprii”.

Rep: Mai aveți ceva de adăugat?

L.M.: Da. O avertizez pe Ramona Lile să nu se mai laude în presa arădeană cu prezența UAV la Bruxelles, pentru că ONG-ul care a adresat invitația, în care eu sunt membru din anul 2001, la proprunerea europarlamentarului german Doris Pack, a organizat două manifestări: una de 45 de minute și alta de aproape o oră și jumătate, la care au participat două colege, universitatea achitând toate cheltuielile, deși este în condiții de reală austeritate. Cele două deplasări la Bruxelles au însemnat participări (ca auditori) la dezbateri ca durată de timp sub trei ore, ambele, cu o tematică fără nicio legătură cu UAV. Cu un alt prilej mă voi referi la obișnuința Ramonei Lile de a prelua realizările altora!!!

 

În rest, să auzim numai de bine!

 

Ramona Lile, o secretară devenită rector (IV.)  Universitarii muncesc o viață și nu reușesc să co-semneze 19 lucrări ISI și ISI Proceeding!