Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad: alegeri de rector în 2 tururi

www.presshub.ro, 26/03/2024

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, care permite ca ceea ce părea monolit în jurul Ramonei Lile, rectorița plagiatoare cu trei mandate, să se dezintegreze.

UPDATE: Protejatul Ramonei Lile a pierdut alegerile pentru funcția de rector

Teodor Cilan a câștigat alegerile pentru funcția de rector, cu 119 voturi. Sanda Grigorie a primit doar 85 voturi.


După respingerea de către Ministerul Educației a validării Ramonei Lile ca rector aleasă ilegal cu 87%, în ianuarie 2024, totul s-a schimbat. S-au înscris în competiție trei candidați care au făcut întâlniri și dezbateri reale cu facultățile pentru a-și susține candidatura.

Ramona Lile încercase să redevină rector deși avea interdicție

Ei sunt conf.dr. Teodor Cilan, fost prorector, conf.dr. Sanda Grigorie, decan, prof.dr. Liviu Bocîi. Profesorului Bocîi i se datorează monitorizarea atentă a respectării legalității alegerilor anterioare viciate.

Ramona Lile încercase să redevină rector deși avea interdicție de a candida la orice funcție timp de 5 ani, ca sancțiune dată de CNECSDTI pentru numeroasele sale plagiate.

Citește și: Tentative de înșelăciune prin metoda „spoofing”

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Alegerile s-au desfășurat în data de 25 martie, pentru a se încadra în termenul limită prevăzut în Ordinul de Ministru din decembrie 2023 pentru alegerea noului rector.

Ramona Lile l-a însoțit pe întreg parcursul votării pe favoritul ei, Sanda Grigorie, conferențiar de un an, după ce a stat 21 de ani lector, ceea ce nu l-a impiedicat să fie decan la Facultatea de Științe Economice. Pentru obținerea titlului de doctor, i-au fost necesari 14 ani, conform CV-ului afișat.

Proiectul său managerial de 25 de pagini cu greșeli de exprimare și ortografice, are definiții academice ca „studentul (este) client cât și produs final”.

Citește și: Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac pe listele PSD-PNL pentru europarlamentare

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu”. „Nici vorbă să renunț, mă pregătesc pentru mandat de 5 ani, chiar 10”

Revista 22 l-a întrebat pe dl. Sanda cum evaluează mersul UAV în ultimii ani și ce ar schimba. „Au fost și greșeli, voi face o analiză SWOT dacă voi fi ales, adevăratele probleme le vom cuantifica atunci. Dar aș vrea să fie mai multă transparență și o altă modalitate de admitere”.

L-a întrebarea dacă ar fi dispus să se dea la o parte în favoarea Ramonei Lile, așa cum se zvonește, deși procesul ei nu se referă la funcția de rector, Sanda Grigorie a răspuns:

„Nu, nici vorbă să renunț, dimpotrivă, mă pregătesc pentru un mandat de 5 ani, chiar 10!”.

Nici nu ar fi jurat pe mormântul lui Arsenie Boca, cum se zice, fiindcă „am trecut de epoca medievală”.

Continuarea în Revista 22!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: revista22.ro)