România plagiată sau peştele de la cap se împute: Ramona Lile, rector la al patrulea mandat, deşi e plagiatoare dovedită

argesulonline.ro, Sorin Simion, 21 decembrie 2023

Ramona Lile, rector cu trei mandate la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, l-a câștigat și pe al patrulea, deși se afla sub interdicția de a candida la orice funcție până în 2026„.

Informaţia a fost publicată ieri de Revista 22, sub semnătura Brînduşei Armanca, ea însăşi (şi) cadru didactic universitar.

„Ramona Lile este o neobosită culegătoare de tinichele și diplome care nu pot acoperi totuși impostura. În octombrie a primit la un bal Crucea Meritului de la Ordinul Templierilor Sf. Martin, un ONG înmatriculat într-un sat din Franța în 2021, fără reprezentant legal, având doar adresa de contact ioanradu42@gmail.com.

Ordinul funcționează, de fapt, în Arad și împarte cu emfază diplome. Ca un corolar al dorinței de confirmare, Lile și-a tras recent și o Diplomă de Excelență la Gala Excelenței UAV.

Iar excelența se vede în Metarankingul Universitar 2023, clasament realizat independent de un grup de experți pe baza principalelor clasamente internaționale la care participă universități românești. Universitatea „Aurel Vlaicu” se situează pe ultimul loc”, a mai scris dna Armanca.

Campioană la plagiate

Despre impostura crasă a acestei doamne pe nume Ramona Lile am mai scris şi noi. În martie acum trei ani, spre exemplu, scriam că „dacă s-ar organiza un campionat naţional de plagiat, rectorul Universităţii (de stat) „Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile, ar fi o candidată autorizată la un loc pe podium”.

Tupeul şi obrăznicia dnei rector Lile au atins un punct culminant atunci când dumneaei a încercat să se asocieze cu Universitatea „Paul Valéry“ din Montpellier, Franța. Marea problemă a fost tot ce ştie în limba franceză se limitează la bonjur şi mersi.

Citiţi, de curiozitate, articolul semnat de Brînduşa Armanca (aici) ca să vedeţi până unde pot merge tupeul şi impostura academică, în învăţămânul superior românesc.

sursa foto: Facebook/Ramona Lile