Portrete în câteva „linii”: OVIDIU-SERGIU BÂLCEA 

ARQ/CRITICARAD • 29 mai 2023 •

Fără îndoială, cel mai prezent politician arădean, în presă și pe rețelele de socializare, având, probabil, mai multe contracte de publicitate și colaboratori profesioniști, precum și un coordonator al acestora, SERGIU BÂLCEA este promovat aproape zilnic, o dată sau de două ori, prin activități foarte diverse, pe care le inițiază sau la care participă, în mod activ: în parlament, ca deputat, în zone de investiții din Arad și din județ, în biserici (cu sau fără prilejul  sărbătorilor religioase), în școli, în universități, în Organizațiile  PNL (inclusiv de tineret), întâlnindu-se cu primari, dar și cu pensionari, sărbătorind 1 și 8 martie, dar și Dragobete în mijlocul femeilor, fiind omniprezent, cu riscul de a institui o oarecare saturație.

Portrete în câteva „linii”: OVIDIU-SERGIU BÂLCEA          

 Cu toate că i-am transmis de câteva ori, că sintagma „Arădeni, cu care ne mândrim” este preluată din Anuarele  UAV (18 volume), care au apărut începând cu anul 2000, SERGIU BÂLCEA nu a făcut nicicând această precizare, ci a continuat să le ofere, în numele Consiliului județean, cu atâta generozitate, încât probabil, s-a ajuns la banalizarea acestui demers, alminteri, lăudabil. Cu evidență, mașina de vot de la alegeri funcționează și privind like-urile și comentariile din social media, deoarece orice zice și orice face, are ecou și chiar pare adulat de alegători. Dar, în mod paradoxal, SERGIU BÂLCEA nu empatizează cu aceștia, și având puțină carismă, nu reușește să treacă dincolo de ecranul televizorului și nici nu comunică, la modul sensibil, emoții, sentimente, dând impresia că este gol pe dinlăuntru. Și totuși, fără să mă contrazic, observ că are meritul de a fi reușit să transmită  un anume mesaj, dovadă că este susținut, din toată inima, de GEANINA PISTRU, una din cele mai puternice femei din politica arădeană, recent aleasă prim-vicepreședintă a Organizației Liberale a Femeilor, la nivel național. Desigur, GEANINA PISTRU a terminat o facultate, dar primele clase nu au însemnat cunoștințe temeinice de gramatică, deoarece face și acum greșeli de exprimare, dar asta nu o împiedică să fie un foarte bun organizator și să primească aplauze la scenă deschisă, știind să atingă „latura” emoțională a auditorului. Atentă la „tot și la toate”, GEANINA PISTRU a reușit să se construiască „din mers”, ca personalitate redutabilă, probând reale calități, inclusiv loialitate, calitate rarisimă în lumea de azi. GEANINA PISTRU nu își respectă întotdeauna cuvântul dat, și, uneori, nici nu onorează cu prezența întâlnirile stabilite, considerând, probabil, că sunt de mică importanță, dar este foarte implicată în activitatea femeilor, pledând pentru participarea lor activă în politica românească, ca factor de decizie, dar neuitând să urmărească problemele mari și mici ale acestora și să organizeze evenimente memorabile, precum „Femei care inspiră”.

În calitate de Consilier local al Primăriei Arad (2012-2016) și vicepreședinte al Consiliului județean (2016-2020), SERGIU BÂLCEA nu a avut nici pe departe vizibilitatea actuală, ca deputat în Parlamentul României, dovadă că este bine consiliat, dar puțin în exces, rămâne însă să empatizeze cu „cei mulți” și să dobândească încrederea acestora.

Iar eu închei aceste „Profile”, în doar câteva „linii”, cu urarea, pe care o doresc tradițională, și întotdeauna, cu sinceritate: SUCCES, în CONTINUARE!