Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze îşi prezintă membrele: Liliana Bran

 Claudia Gavra • ARQ.RO • 17 May 2023 • 

Liliana Bran, directorul Școlii Postliceală Sanitară Arad, a fost prezentă astăzi în cadrul unei conferințe de presă la sediul Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze din Arad, unde a susținut o scurtă prezentare a propriei persoane și a instituției pe care o conduce. 

Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze îşi prezintă membrele: Liliana Bran

„Nu întâmplător Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze se reunește cu Asociația Con Brio este vorba despre această intenție nu doar mărturisită, ci chiar demonstrată de a promova performanța. Prezentarea de astăzi este realizată de Liliana Bran, este conferențiar universitar, directorul Școlii Postliceală Sanitară Arad”, a spus Lizica Mihuț, președintele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze.

Sunt arădeancă, medic, de 30 de ani profesez în învățământ. Îmi place foarte mult ceea ce fac, este consumator de energie, dar și furnizor de energie. Este o provocare continuă, formăm asistenți medicali în școală, vin oameni de toate vârstele, de la elevi de 18 ani până la profesori. Ne străduim să le creem un mediu cât mai echilibrat pentru a-și putea urma drumul. Suntem o echipă mică, dar de profesioniști”, a spus Liliana Bran.

Școala Postliceală Sanitară Arad este o instituție de stat, cu tradiție de peste 100 de ani,  care a reușit să se dezvolte în ultímele decenii și să capete vizibilitate în conclavul invățămîntului românesc. Desigur, această importantă realizare a fost posibilă printr-o abordare riguroasă, deschisă spre inovație și competitivitate.

„Interesul și eforturile noastre s-au centrat pe  găsirea unui echilibru creativ cadru didactic-cursant, pe de o parte și între exigențele procesului educativ și contextul socio-profesional, pe de altă parte. 

Școala Postliceală Sanitară Arad formează  asistențimedicali,o profesie  nobilă , în slujba vieții și a sănătății. 

Pentru anul școlar următor oferta noastră educațională cuprinde asistent medical generalist, asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare, asistent medical de farmacie. Diploma obținută le conferă absolventilor noștri dreptul de apractica profesia dorită atât în țară  cât și în străinătate,  fiind o diplomă recunoscută la nivel european

 Cadrele medicale sunt apreciate în societate datoritădăruirii lor fără rezerve, precum  și ca urmare a  domeniului fundamental în care activează,și anume îngrijirea sănătății.

 Noi, cadrele didatice ale Școlii Postliceale Sanitare Arad, suntem hotărâte să  formăm asistenți medicali cu vocație pentru profesie, responsabili și asumați,  adevărați profesioniști”, a afirmat Liliana Bran. 

De-a lungul celor trei ani de formare, rolul explicit al școlii este de a  transmite cunoștințe profesionale teoretice, abilități practice prin aplicațiile practice din sălile de demostrații și apoi prin stagiile clinice din unitățile medicale , dar nu în ultimul rând prin formare atitudinii profesioniste specifice actului medical .

Acest rol este augmentat prin dezvoltarea competențelor personale,  importante atât pentru sine , pentru profesie , dar și pentru instituție, ca punct de reper în devenirea absolventilor noștri în intreaga lor existență.

Galerie foto (4)