Volumul „Atitudini și Confesiuni” a ajuns în toate marile biblioteci publice din ţară

Marți, 23 august, în cadrul unei conferințe de presă, Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze, prin vocea președintelui asociației și autoarea cărții, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, a anunțat faptul că Volumul Atitudini și Confesiuni a ajuns în toate marile biblioteci publice din țară, inclusiv la Biblioteca Județeană A.D. Xenopol Arad.

„Cu prilejul lansării cărții în Sala Regele Ferdinand a Primăriei Arad, în prezența unui public numeros, cu participarea oficialităților arădene, am precizat ca aceasta va fi trimisă la toate marile biblioteci publice din România. Mărturisesc că m-au impresionat adresele de mulțumire pentru donarea cărții, din partea directorilor acestor biblioteci, gest elegant și grăitor prin el însuși.

Vă propun să vedeți aceste adrese, cu speranța că și Biblioteca arădeană «Xenopol» va prelua acest model de gratitudine intelectuală și, mai ales, va reuși, în sfârșit, după mulți ani, să rezolve marea problemă a spațiului (total insuficient!), prin plecarea secției de artă a Muzeului județean de la etajul al II-lea al Bibliotecii, plasată neinspirat la capăt de coridor, parcă anume să fie văduvită de vizitatori. Sunt sigură că această problemă vitală pentru prezentul și viitorul instituției va fi rezolvată, ea aflându-se pe agenda vicepreședintelui Consiliului Județean, IONEL BULBUC, un tânăr politician dinamic și cu viziune culturală, care ne-a și relatat că are în atenție câteva soluții în acest sens.

Apreciem că Biblioteca arădeană prin DEPARTAMENTUL DE DIGITALIZARE (subliniem strădaniile LOREDANEI HOREANU și a lui ANDREI PAUL BOCȘA ) pune la dispoziția tuturor celor interesați, peste 44.900  de ziare, reviste și cărți, în format electronic, ce alcătuiesc BIBLIOTECA DIGITALĂ, ce poate fi accesată online pe adresa web: digital.bibliotecarad.ro. Este important să subliniez că 13 din cele 29 de cărți ale mele (27 autor unic, 2 în colaborare, o carte de interviuri), între care și ultima apariție editorială ATITUDINI ȘI CONFESIUNI (extrem de solicitată de arădeni!) pot fi accesate online la adresa web deja menționată.

Aș mai adăuga că această ultimă apariție editorială este o crestomație jurnalistică,

ce relevă o imagine plurivalentă și multicoloră a ultimilor aproape șapte ani din viața Aradului (15 septembrie 2015-7 martie 2022 ), consemnând  biografii și contribuții de excepție, dar și atitudini critice, toate «așezate» sub privirile severe ale judecății timpului, această carte, constituind o «oglindă, care nu deformează faptic realitatea, ci o propune ca obiect de meditație»”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

Și membrele Asociaţiei Con Brio au ţinut să spună câteva cuvinte despre cartea care a ajuns în 40 de biblioteci din ţară.

„Prin cartea acesta noi ne facem simţită prezenţa în toate cele 40 de biblioteci naţionale, judeţene şi orăşeneşti”, a spus Ana-Maria Dragoş, preşedintele Asociaţiei Con Brio.

„Am fost onorată să prezint şi să reprezint Şcoala Postliceală Sanitară Arad la ceas centenar, într-un prezent frumos spre un viitor cu bucurie”, a declarat Liliana Bran.

„Cartea este un document despre personalităţile Aradului, care prin intermediul acestui volum vor rămâne prezente în istoria Aradului”, a ţinut să menţioneze Viorica Popescu.

„Nu pot decât să transmit felicitări. E un proiect unic în Arad de o asemenea anvergură. Sunt convinsă că arădenii merită să aibă un astfel de volum”, susţine Corina Crişan.

„Această carte are loc în biblioteca mea şi a copiilor mei. Se transmite din generaţie în generaţie şi va rămâne peste ani, afirmă Tabita Cristea.

„Mă simt onorată şi mândră pentru că mi-am găsit loc printre doamnele din Asociaţia Con Brio în această carte”, a spus Diana Chiţoi.

„Sunt onorată să fac parte din această frumoasă carte.”, a punctat Ramona Pantea

Precizare

Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ a ţinut să precizeze că „FORUMUL PRIETENIEI ȘI COLABORĂRII ROMÂNO-CHINEZE are în atenție relațiile Româno-Chineze, precum și cultura și civilizația chineză și nu se va referi la alte aspecte.”