„Atitudini și Confesiuni”, în marile biblioteci

ARADON și JURNALUL ARĂDEAN, Andreea Pintea la 23 August 2022 1

Cartea lansată de prof. univ. dr Lizica Mihuț, „Atitudini și Confesiuni” ajunge în marile biblioteci din România.

ARAD. Volumul „Atitudini și Confesiuni”, lansat la începutul verii de prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintelee Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze, a ajuns în toate marile biblioteci publice din ţară, precum şi la Arad. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul Forumului.
„Cu prilejul lansării cărții în Sala Regele Ferdinand a Primăriei Arad, în prezența unui public numeros, cu participarea oficialităților arădene, am precizat ca aceasta va fi trimisă la toate marile biblioteci publice din România. Mărturisesc că m-au impresionat adresele de mulțumire pentru donarea cărții, din partea directorilor acestor biblioteci, gest elegant și grăitor prin el însuși. Vă propun să vedeți aceste adrese, cu speranța că și Biblioteca arădeană «Xenopol» va prelua acest model de gratitudine intelectuală și, mai ales, va reuși, în sfârșit, după mulți ani, să rezolve marea problemă a spațiului (total insuficient!!!), prin plecarea secției de artă a Muzeului județean de la etajul al II-lea al Bibliotecii, plasată neinspirat la capăt de coridor, parcă anume să fie văduvită de vizitatori. Sunt sigură că această problemă vitală pentru prezentul și viitorul instituției va fi rezolvată, ea aflându-se pe agenda vicepreședintelui Consiliului Județean, IONEL BULBUC, un tânăr politician dinamic și cu viziune culturală, care ne-a și relatat că are în atenție câteva soluții în acest sens. Apreciem că Biblioteca arădeană prin Departamentul de Digitalizare (subliniem strădaniile Loredanei Horeanu și a lui Andrei Paul Bocșa) pune la dispoziția tuturor celor interesați, peste 44.900 de ziare, reviste și cărți, în format electronic, ce alcătuiesc BIBLIOTECA DIGITALĂ, ce poate fi accesată online pe adresa web: digital.bibliotecarad.ro. Este important să subliniez că 13 din cele 29 de cărți ale mele (27 autor unic, 2 în colaborare, o carte de interviuri), între care și ultima apariție editorială <ATITUDINI ȘI CONFESIUNI> (extrem de solicitată de arădeni) pot fi accesate online la adresa web deja menționată. Aș mai adăuga că această ultimă apariție editorială este o crestomație jurnalistică, ce relevă o imagine plurivalentă și multicoloră a ultimilor aproape șapte ani din viața Aradului (15 septembrie 2015-7 martie 2022 ), consemnând biografii și contribuții de excepție, dar și atitudini critice, toate «așezate» sub privirile severe ale judecății timpului, această carte, constituind o «oglindă, care nu deformează faptic realitatea, ci o propune ca obiect de meditație»”, susţine prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.
În încheiere mai trebuie spus că prof. univ. dr. Lizica Mihuţ a ţinut să precizeze că „FORUMUL PRIETENIEI ȘI COLABORĂRII ROMÂNO-CHINEZE are în atenție relațiile Româno-Chineze, precum și cultura și civilizația chineză și nu se va referi la alte aspecte.”
Con Brio, despre carte
Păstrând tradiția, membrele Asociaţiei Con Brio au fost alături de prof.univ.dr. Lizica Mihuț la conferința de presă aducând aprecieri deosebite pentru această apariție editorială: „Pin cartea acesta noi ne facem simţită prezenţa în toate cele 40 de biblioteci naţionale, judeţene şi orăşeneşti”, a punctat Ana Maria Dragoș, președintele Con Brio.