Jocurile Olimpice de la Beijing, într-o superbă expoziție fotografică

aradon.ro/ARADON, Andreea Pintea, 9 iunie 2022 

ARAD. Zeci de fotografii vin să oglindească importanța Jocurilor Olimpice și impactul pe care China îl are la nivel mondial. Expoziția de fotografii „Jocurile Olimpice de Iarnă Beijing 2022” a fost vernisată joi, 9 iunie, în holul Palatului Administrativ, de către prof.univ.dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, fiind prezentată de profesorul Anton Ilica și scriitorul Ioan Matiuț.
„În perioada 4-20 februarie 2022 la Beijing, în China, sa desfășurat a 24-a ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă. A fost a doua ediție a Jocurilor Olimpice, desfășurată aici, orașul Beijing organizând și Jocurile Olimpice de vară din 2008. Au participat 86 de țări printre care și România, cu 21 de sportivi care au concurat la 8 sporturi. În perioada 4-13 martie, au avut loc și Jocurile Paralimpice de iarnă la care România a participat cu 2 sportivi”, se arată în prezentarea vernisajului.
Trebuie spus că fotografiile aferente vernisajului au fost transmise către Ambasada Chinei la București. De asemenea, Han Chunlin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia vernisajului:
„De-a lungul anilor, cu numeroase teorii de cărți și teorii, Forumul Prieteniei și Colaborării Române-Chineze a depus multe eforturi pentru a crea o activitate de brand a Simpozionului internațional Cultură și Civilizație Chineză. Dialoguri Româno-Chineze, având o contribuție deosebită la promovarea schimburilor culturale și a conexiunii inimilor popoarelor dintre cele două țări. Sper că veți reuși să mergeți mai departe, să promovați în continuarea prieteniei noastre și a construirea relațiilor chino-române. Eu personal și Ambasada Chinei în România suntem dispuși să colaborăm cu prietenii români din toate categoriile sociale pentru a promova dezvoltarea durabilă și stabilă a Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare dintre China și România, în beneficiul popoarelor din cele două țări”.