„Atitudini și confesiuni“, cartea incendiară și incomodă, cu multe dezvăluiri din urbea arădeană, a fost lansată de autoarea Lizica Mihuț

Cartea cuprinde articolele publicate în perioada 15 septembrie 2015 – 7 martie 2022, cu excepția a câtorva articole, care au fost publicate înainte de această perioadă, dar au fost republicate.

Fiind o carte de atitudine, are un motto : «Românii nu vor accepta, la nesfârșit, catitlurile științifice și ierarhiile să fie dobândite de impostori. Va veni momentul, când falsele valori vor fi marginalizate». Este prima carte pe care am finanțat-o în totalitate, iar vânzarea ei acoperă doar cheltuielile de așezare în pagină a articolelor, tipărire și copertă (42 de lei), nu și tehnoredactarea și elaborarea, care sunt gratuite”, ne dezvăluie prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

Cartea are 388 de pagini și se dorește a fi un elogiu adus unor arădeni de excepție și nu numai, dar cuprinde și articole de atitudine. Albumul foto din finalul cărții, înfățișează mari oaspeți ai Aradului, care prin prezența lor, au onorat urbea noastră și UAV. Ea se va regăsi în toate bibliotecile mari din România, deoarece doresc ca articolele publicate să aibă viață lungă, ferindu-le, astfel de privirile severe ale timpului”, a declarat Lizica Mihuț.

Lansarea de carte a fost precedată de o expoziție de fotografii realizate cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarnă din Beijing 2022, dar și cu ocazia Jocurilor Paraolimpice, evenimentul fiind organizat în holul Primăriei.

Primarul Călin Bibarț: „Un mic proiect, cu rezultate mari. Cât poate, numai înainte (legat de Lizica Mihuț)“.

Viceprimarul Lazăr Faur: „Primăria trebuie sa rămână un spațiu primitor, mai ales pentru organizarea unui asemenea eveniment“.

Evenimentul fiind organizat în holul primăriei, discursurile au fost întrerupte de scârțâitul ușii de la primărie. „Scârțâitul nu ne oprește“, a fost mesajul de luptătoare al Lizicăi Mihuț.

Ana Maria Dragoș a dat citire mesajului lui Han Chunlin, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Chinei în România.

Anton Ilica a vorbit despre expoziția de fotografie, subliniind cât „suntem de impresionați, noi, europenii, de miracolul care se petrece în cultura și societatea chineză“.