„Atitudini și confesiuni”, o carte de atitudine, elogiată de membrele Con Brio

Astăzi, în cadrul conferinței de presă lunare care a avut loc în sediul Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, s-a abordat subiectul cărții mult așteptate a prof. univ. dr. Lizica Mihuț, intitulată „Atitudini și Confesiuni”.

Cartea cuprinde articolele publicate în perioada 15 septembrie 2015 – 7 martie 2022, cu excepția a câtorva articole, care au fost publicate înainte de această perioadă, dar au fost republicate.

„Cartea are 388 de pagini și se dorește a fi un elogiu adus unor arădeni de excepție și nu numai, dar cuprinde și articole de atitudine. Albumul foto din finalul cărții, înfățișează mari oaspeți ai Aradului, care prin prezența lor, au onorat urbea noastră și UAV. Ea se va regăsi în toate bibliotecile mari din România, deoarece doresc ca articolele publicate să aibă viață lungă, ferindu-le, astfel de privirile severe ale timpului” a declarat Lizica Mihuț.

Aceasta mai precizează că nu a operat modificări în articolele aflate în carte, cu o singură excepție și anume, eludarea numele ziariștilor cu care a polemizat la un moment dat și care, astfel, nu se mai
regăsesc în carte.

„Fiind o carte de atitudine, are un motto :  «Românii nu vor accepta, la nesfârșit, ca titlurile științifice și ierarhiile să fie dobândite de impostori. Va veni momentul, când falsele valori vor fi marginalizate». Este prima carte pe care am finanțat-o în totalitate, iar vânzarea ei acoperă doar cheltuielile de așezare în pagină a articolelor, tipărire și copertă (42 de lei), nu și tehnoredactarea și elaborarea, care sunt gratuite”, a conchis prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

De altfel, membrele Con Brio au fost prezente la conferință și au felicitat-o pe doamna Mihuț pentru această realizare, încurajând arădenii să citească această carte în momentul în care va vedea lumina tiparului.

Aceasta va capta atenția oricărui arădean și nu numai, datorită vastității subiectelor și domeniilor pe care le abordează.

Lansarea cărții va avea loc în prima jumătate a lunii iunie.