Mesajul de rămas bun transmis de E.S. Ambasador Jiang Yu, la finalul misiunii diplomatice în România

criticarad.ro/14/04/2022

E.S. Jiang Yu
Ambasadorul Chinei la București, doamna Jiang Yu, și-a încheiat misiunea diplomatică de trei ani ca și reprezentant al RP Chineze în România

Recent, Ambasadorul Chinei în România, doamna Jiang Yu, cu prilejul încheierii misiunii sale diplomatice de trei ani ca și reprezentant al RP Chineze în România a avut întrevederi și conversații telefonice cu oficiali, demnitari și prieteni, cu șefii autorităților locale, ai organizațiilor culturale, camerelor de comerț, think tank-uri, mass-media și alte organizații din România de la care și-a luat rămas bun.

Excelența-Sa Yu Jiang,  Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, a fost prezentă la Arad, în 2019, la invitația președintelui Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze.

Am venit pentru a sărbători împreună 70 de ani de relații diplomatice româno-chineze, dar am avut mai multe surprize plăcute din partea dumneavoastră. Am observat că Aradul este un centru multicultural, multietnic și multiconfesional, e un loc plin de energie și plin de potențial de dezvoltare. Am venit pentru a promova colaborarea româno-chineză, să stabilim măsuri pragmatice în acest sens, astfel încât am avut întâlniri cu președintele Consiliului Județean Arad și cu primarul municipiului.” – a declarat la acel moment E.S Yu Jiang.

Printre personalitățile de la care a ținut în mod special să-și ia rămas bun se enumeră și prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze cu sediul la Arad

„Doamnei Lizica Mihuț

Președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze

În primul rând, aș dori să vă adresez un mesaj de rămas bun. La sfârșitul lunii martie mi-am încheiat misiunea de trei ani în calitate de Ambasador al R.P. Chineze în România. În timpul misiunii mele am primit un mare sprijin din partea oficialilor guvernamentali, asociațiilor culturale și economice și a tuturor prietenilor români. Prin această scrisoare, vreau să vă exprim, în numele Ambasadei Chinei în România și al meu personal, cele mai sincere mulțumiri!

În ultimii ani, pandemia COVID-19 s-a răspândit la nivel global, iar situația internațională a cunoscut schimbări profunde și complexe, însă, prin eforturile comune, relațiile dintre China și România au cunoscut o dezvoltare constantă, depășind dificultățile confruntate.

Cele două țări au menținut contacte la nivel înalt, iar cooperarea economică și comercială a obținut rezultate bogate. În ultimii trei ani, volumul comerțului bilateral a crescut cu aproximativ 50%.

Cooperarea pentru investiții s-a dezvoltat în mod constant și o serie de proiecte au fost realizate unul după altul. Schimburile în diverse domenii au fost realizate în mod flexibil, iar prietenia tradițională dintre cele două popoare redată prin proverbul „prietenul la nevoie se cunoaște”, a arătat o nouă strălucire.

Este în interesul pe termen lung și fundamental al celor două țări și popoare să consolideze relațiile bilaterale. China este dispusă să continue să lucreze cu România, respectându-se reciproc, tratându-se egal și în spiritul beneficiului reciproc, să întărească încrederea, să avanseze mână înmână, să moștenească prietenia și să profite de platforme precum inițiativa „Belt and Road” și Cooperarea China-CEEC, să valorifice potențialul cooperării și să promoveze dezvoltarea stabilă și sănătoasă a Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare dintre China și România.

În final, sper să ne revedem cu bine. Vă mulțumesc încă o dată pentru acești trei ani minunați! Vă urez multă sănătate și succes!

Jiang Yu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România.”

Foto: http://www.chinaembassy.org.ro/

Foto-cover:curierulnational.ro de la învestirea în funcția de ambasador la București