Ambasadorul Jiang Yu și-a luat rămas bun de la președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze

Ambasadorul Jiang Yu și-a luat rămas bun de la președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, Jiang Yu, i-a adresat președintelui Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, Lizica Mizuț, un mesaj de rămas bun.

Redăm mai jos mesajul integral:

Doamnei Lizica Mihuț

Președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze

București, 27 martie 2022

Stimată Doamnă Președinte,

În primul rând, aș dori să Vă adresez un mesaj de rămas bun. La sfârșitul lunii martie mi-am încheiat misiunea de trei ani în calitate de Ambasador al R.P. Chineze în România. În timpul misiunii mele am primit un mare sprijin din partea oficialilor guvernamentali, asociațiilor culturale și economice și a tuturor prietenilor români. Prin această scrisoare, vreau să vă exprim, în numele Ambasadei Chinei în România și al meu personal, cele mai sincere mulțumiri!

În ultimii ani, pandemia COVID-19 s-a răspândit la nivel global, iar situația internațională a cunoscut schimbări profunde și complexe, însă, prin eforturile comune, relațiile dintre China și România au cunoscut o dezvoltare constantă, depășind dificultățile confruntate. Cele două țări au menținut contacte la nivel înalt, iar cooperarea economică și comercială a obținut rezultate bogate. În ultimii trei ani, volumul comerțului bilateral a crescut cu aproximativ 50%. Cooperarea pentru investiții s-a dezvoltat în mod constant și o serie de proiecte au fost realizate unul după altul. Schimburile în diverse domenii au fost realizate în mod flexibil, iar prietenia tradițională dintre cele două popoare redată prin proverbul „prietenul la nevoie se cunoaște”, a arătat o nouă strălucire.

Este în interesul pe termen lung și fundamental al celor două țări și popoare să consolideze relațiile bilaterale. China este dispusă să continue să lucreze cu România, respectându-se reciproc, tratându-se egal și în spiritul beneficiului reciproc, să întărească încrederea, să avanseze mână în mână, să moștenească prietenia și să profite de platforme precum inițiativa „Belt and Road” și Cooperarea China-CEEC, să valorifice potențialul cooperării și să promoveze dezvoltarea stabilă și sănătoasă a Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare dintre China și România.

În final, sper să ne revedem cu bine. Vă mulțumesc încă o dată pentru acești trei ani minunați ! Vă urez multă sănătate și succes!

Jiang Yu

Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al

Republicii Populare Chineze în România