Membrele Asociației Con Brio Arad au pus anul 2022 „la cale”

La conferință au participat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, avocat Viorica Popescu, psiholog Ramona Pencea, avocat Diana Chițoi şi dr. Liliana Bran.

Fiecare dintre membre au menționat în proiectele lor în primul rând dezvoltarea lor și a familiilor, dar și focalizarea pe carieră și proiecte profesionale, majoritatea având în plan lansarea sau redactarea unor cărți.

Punctul comun dintre ele este, desigur, implicarea activă la proiectele și activitățile Asociației Con Brio.

„Desigur activitățile stabilite în cadrul Asociației CON BRIO și a Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze sunt prioritare și de suflet, atât pentru mine cât și pentru membrele acestor două organizații. Având în vedere contextul politic actual și anii pandemici cred că fiecare dintre noi am ajuns să prețuim mai mult viața și familia, să ne bucurăm de ce avem”, confesează una dintre membre.

Este important de menționat că prof.univ. dr. Lizica Mihuț va lansa în curând o carte de publicistică: „ATITUDINI și CONFESIUNI”.

„Este o carte de publicistică, dar nu se suprapune cu jurnalismul, deși nu ignoră cotidianul, ci își asumă, cu sinceritate și luciditate, o dimensiune tematică, relevând aspecte evocaționale sau de ordin confesional, precum și aspecte sociale, culturale,spirituale, interrelaționale. Cartea este , de fapt, o crestomație , ce reunește, ca un puzzle, un tablou plurivalent și multicolor despre oameni, evenimente, idei, propunându-și să prelungească clipa în posteritate . Se spune că publicistica este istoria clipei or intenția noastră este ca cele 11 capitole ale cărții să rămână în biblioteci, înfățișând o comunitate , vreme de aproape 7 ani, din 15 septembrie 2015, până în 7 martie 2022. Albumul foto din final depășește această perioadă , înfățișând, selectiv, personalități  de anvergură , oaspeți ai Aradului, în perioada 2004-2020. Cartea poate constitui o oglindă a realității, invitând la meditație și atitudine”, ne-a povestit Lizica Mihuț.

Amintim că în acest an va avea loc Simpozionul Internațional „CULTURĂ ȘI CIVILIZAȚIE CHINEZĂ . DIALOGURI ROMÂNO-CHINEZE”, ediția a VII a, și va fi și tipărită cartea, cu același nume, volumul al V-lea.