60 de hectare de azalee într-o expoziție inedită

ARADON /JURNALUL ARĂDEAN, Andreea Pintea, 28 aprilie 2021
Changzhou, orașul care se va înfrăți cu Aradul, organizează a 17-a Expoziție a Azaleelor.

ARAD. Timp de o lună, între 16 aprilie și 16 mai, are loc ediția cu numărul 17 a Expoziției Azaleelor, în Parcul Fenghuang (Phoenix) din orașul Changzhou, provincia Jiangsu. Evenimentele din Changzhou au o însemnătate deosebită pentru Arad, orașul de pe Mureș urmând să se înfrățească cu cel din China.

„Este un adevărat spectacolul de flori, fiind co-organizat de către Sucursala Azaleelor a Asociației Florilor din China (AFC) și Guvernul Municipal al orașului Changzhou. La expoziție participă peste 50 de orașe și unități din 15 provincii din întreaga țară, în strânsă colaborare cu distincte companii germane de grădinărit. Sunt expuse peste 250.000 de ghivece de azalee și un peisaj centură verde de aproximativ 600.000 de metri pătrați. Este a doua oară când Changzhou organizează Expoziția națională de Flori”, a punctat prof.univ.dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno Chineze.

În plus, prof.univ.dr Mihuț explică și abordarea diferită care face ca această expoziție să se remarce:„Expoziția acoperă o suprafață de două hectare și este alcătuită din patru zone: <Changzhoul colorat> – care pune în valoare istoria și arta orașului gazdă, <Căminul viselor> – ce reflectă cultura orașelor care au organizat anterior acest festival sau sunt cultivatoare de azalee, <Melodia revoluționară> – ce cuprinde orașele care au asistat la momente semnificative din istoria Partidul Comunist Chinez și <Impresii Jiangnan> – unde Nanjing, Wuxi, Suzhou, Hangzhou și alte orașe din Delta Fluviului Galben își prezintă farmecul atemporal. În grădină se mai găsesc două pavilioane (Pavilionul Chinei și Pavilionul Internațional) și multiple locații a altor 37 de orașe și zone urbane. Vizitatorii pot admira de asemenea porțiuni montane, pârâuri, stânci și Panta Zui Hong (panta azaleelor îmbătătoare)”.