Activitate BOGATĂ a Forumului Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze și în cea de a doua parte a anului

Orlando Toader, NEWS AR.RO, 10 septembrie, 2020

Forumul Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze și-a prezentat proiectele pe care le va pune în practică în cea de a doua parte a anului.

NEWS AR

Este vorba, în primul rând, despre desfășurarea la Arad a celei de a șasea ediții a simpozionul internațional „Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze” și despre tipărirea celui de al IV-lea volum al lucrării cu același nume, ambele cu ajutorul (promis) al Centrului Municipal de Cultură.

„Pledoaria noastră pentru Primărie și pentru Centrul Municipal de Cultură este de a ne sprijini cu tipărirea cărții, în care semnează peste 40 de lideri de opinie: istorici, medici, profesori din învățământul universitar și preuniversitar, ziariști, manageri. Și, desigur, nici simpozionul, care a ajuns la cea de a șasea ediție, nu trebuie să «moară» din cauza COVID 19”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Forumul Prieteniei și Colaborării

De remarcat, că în funcție de cum vor evolua lucrurile în pandemie, simpozionul ar putea avea loc, online sau ca și până acum, dar cu respectarea măsurilor de distanțare fizică. Evenimentul este programat la începutul lunii noiembrie.

Până atunci, Lizica Mihuț i-a invitat pe toți cei interesați la expoziţia foto „Made in China”, organizată de Foto Club Pro Arad, care va avea loc în 18 septembrie în curtea Muzeului de Artă.

Președintele președintele Forumul Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze a mai anunțat și că Ambasada Chinei va publica volumul „China și România. Dialoguri între civilizații și schimburi culturale”, în care se va regăsi și activitatea forumului pe care-l conduce.

La final, Ana Maria Dragoş, preşedintele Asociaţiei Con Brio, a subliniat că asociația va colabora în continuare, la fel de bine, cu Forumul Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze și va sprijini toate acțiunile acestuia.