2.000 de măști donate de Camera de Comerț a Chinei din Hong Kong

Donația a fost făcută de Camera de Comerț a Chinei din Hong Kong către Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze.

thumbnailSolidaritatea nu ține cont de distanțe. În această perioadă în care întreaga planetă se confruntă cu o criză sanitară, sprijinul reciproc între popoare este extrem de important. Relațiile româno-chineze dezvoltate de-a lungul timpului prin intermediul prof.univ.dr. Lizica Mihuț și al Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, s-au concretizat print-o importantă donație făcută de Republica Populară China. Astfel că un lot de 2.000 de măști de protecție au ajuns la Arad, fiind trimise de către Camera de Comerț a Chinei din Hong Kong către Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, sub îndemnul: „Inimile noastre sunt legate între ele, depășind distanța mare geografică”. Forumul, prin președintele prof. univ. dr. Lizica Mihuț, a decis ca această donație să ajungă la Poliția Rutieră, acei polițiști care mereu se află în prima linie a luptei cu noul coronavirus.

„Fără îndoială, niciodată măștile nu sunt suficiente, iar Poliția Rutieră are încă nevoie de ele. Camera de Comerț a Chinei din Hong Kong, prin Ambasada R.P. Chineze în România a trimis aceste măști Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze. Excelența Sa Jiang YU, Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al R.P. Chineze în România a subliniat că «trimiterea acestor 2.000 de măști este un gest mic dar foarte important, deoarece relevă prietenia pe care China o are față de poporul român, prietenie consolidată de-a lungul celor 70 de ani de relații diplomatice între China și România». Excelența Sa Jiang Yu a exprimat aprecieri, pe care le-am transmis președintelui Iustin Cionca, cu privire la colaborarea cu oficialitățile arădene, colaborare ce se dorește amplificată în viitor. Ambasada va organiza un târg de turism la care Consiliul Județean este invitat să participe pentru a promova județul Arad în rândurile numeroșilor chinezi interesați de turism. De asemenea, E.S. Jiang Yu a precizat că are în atenție materializarea propunerii pe care am făcut-o la întâlnirea Excelenței Sale cu ziariștii arădeni, în august 2019, la sediul Forumului Prieteniei și Colaborării Româno -Chineze, cu prilejul vizitei oficiale la Arad, și anume ca o delegație a ziariştilor arădeni să viziteze China”, a transmis prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

Donația a fost preluată de către Răzvan Meszar și Cristina Mateaș din cadrul Biroului Rutier al I.P.J. Arad, polițiștii apreciind în mod deosebit acest act de solidaritate, cu atât mai mult cu cât perioada crizei sanitare încă nu s-a încheiat, iar măștile sunt un prim pas pentru a fi protejați atât polițiștii, cât și arădenii.

În întreaga lume

Într-o scrisoare oficială, Camera de Comerț a Chinei din Hong Kong a transmis: „Acum, când epidemia COVID-19 se răspândește în întreaga lume, cu scopul de a da înapoi societății, Camera de Comerț a Chinei participă în campaniile anti-COVID-19 din întreaga lume, donând măști de protecție. Așadar transmitem aceste măști către Ambasada Chinei din României pentru a le da mai departe comunității […] Sperăm ca prosperitatea econmică și viața plăcută să revină în România cât de curând. Trăind pe aceeași planetă sunt valuri din aceeași mare, frunze din același copac și flori din aceeași grădină. Trăim într-o lume interdependentă și solidară. Chiar dacă ne despart munți și mări, putem fi întotdeauna unii lângă ceilalți”.

thumbnail (1)