A fost lansată cea de-a treia ediţie a cărţii „Cultura și civilizația chineză – Dialoguri Româno-Chineze”

 

Cea de-a treia ediție a cărții „Cultura și civilizația chineză – Dialoguri Româno-Chineze” a fost lansată joi, la Consiliul Județean Arad.
Alături de prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno – Chineze au participat colaboratorii, dar şi reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene.

Despre carte şi munca depusă au vorbit: preşedintele CJA, Iustin Cionca, Andrei Andó, director CJA, subprefectul Olimpia Popa și Diana Achim.

Un număr de 100 de pagini ale acestei ediții au fost realizate de un grup de elevi și profesori de la Colegiul Național Moise Nicoară. Ei au fost provocați la descoperirea culturii chinezești, care s-a dovedit, după spusele lor, a nu fi chiar atât de diferită de cea română.

„Vreau să mulțumesc în primul rând domnului Iustin Cionca pentru că, în ultimii 20 de ani, relația cu China a stagnat, iar acum președintele CJA împreună cu Directorul de Strategii, Andrei Andó au reluat o relație cu Hainanul. Mulțumirile mele merg şi primarului orașului Pecica, Petru Antal, care a colaborat cu noi şi care sper că va fi alături de noi şi anul acesta. Trebuie să amintim că finanțarea este printr-un proiect al Centrul Municipal Cultural Arad. Mă bucur că suntem aici. Suntem cu toții împreună pentru Arad și pentru relația Aradului cu China”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno – Chineze.

Studiul despre cultura şi civilizaţia culturii chineze nu se va opri aici, deoarece va urma şi cea de-a patra ediție a cărții.