Scrisoare de felicitare din partea E.S. Jiang Yu, Ambasador al Chinei în România, adresată Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze

Cea de a V-a ediție a Simpozionului Internațional „Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze” a început astăzi, urmând ca mâine, în Sala Regele Ferdinand a Primăriei, să aibă loc lucrările propriu-zise, începând cu ora 9.

Cu acest prilej, E.S. Jiang Yu, Ambasadorul Chinei în România, a trimis o scrisoare de felicitare Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze.

Scrisoare de felicitare din partea E.S. Jiang Yu, Ambasador al Chinei în România, adresată Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze

„Stimată doamnă Lizica Mihuț,

Cu ocazia deschiderii Simpozionului Internațional «Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze», permiteți-mi în numele Amabasadei Chinei în România și în numele meu personal, să vă acord sincere felicitări cu ocazia deschiderii acestui eveniment! Aș dori să-mi exprim sincera recunoștință și bun venit tuturor oaspeților și prietenilor care au avut grijă de dezvoltarea Chinei și au contribuit la prietenia dintre China și România. […] Simpozionul Internațional «Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze» […] este deosebit de important pentru îmbunătățirea înțelegerii reciproce a celor două popoare și consolidarea prieteniei tradiționale dintre cele două părți, acesta fiind un cadou cultural pentru sărbătorirea a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două țări. Eu personal și Ambasada Chinei în România, ne exprimăm sincera recunoștință față de dumneavoastră și față de toți invitații, pentru eforturile de a promova prietenia și de a aprofunda înțelegerea reciprocă dintre cele două popoare. Sperăm să colaborăm cu comunitatea română pentru a continua să răspândim prietenia și să aprofundăm cooperarea, să impulsionăm noi realizări în relațiile China-România și să realizăm dezvoltarea comună a celor două țări.

Îi doresc Simpozionului Internațional «Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze» un succes deplin! Urez ca prietenia dintre China și România să dureze pentru totdeauna”, se arată în scrisoare.

Expoziție de artă vizuală

Mai trebuie spus că mâine, începând cu ora 17, în cadrul simpozionului, la Sala Clio a Complexului Muzeal Arad, va avea loc o  expoziție de artă vizuală, sub genericul „China, istorie și contemporalitate”, având-o ca moderator pe prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului Prieteniei și Cooperării Româno-Chineze. Expoziția este organizată de Forum în parteneriat cu FotoClubPro Arad. Vor vorbi: prof. univ. dr. Lizica Mihuț; prof. Ludovic Notaros – jurnalist;  dr. Andó Andrei, directorul Direcției de Comunicare, Strategii și Administrație Publică din cadrul Consiliului Județean Arad. Vă invităm să aruncăm o privire… jurnalistică asupra unor metropole chinezești, în cadrul expoziției «China, istorie și contemporaneitate». Expoziția este o ocazie bună să observăm detaliile vieții din Luoyang, Jiaozuo, Kaifeng, Dengfeng, puțin cunoscute la noi dar metropole de nivel mondial”,  susține Nelu Scripciuc, artist fotograf, președintele FotoClubPro Arad.

Sursa: www.arq.ro