Cultura și civilizația chineză, în simpozion internațional

 

ARAD. S-a definitivat programul și se intră în linie dreaptă cu pregătirile pentru cea de a cincea ediție a simpozionului internațional „Cultură și civilizație chineză. Dialoguri româno-chineze”. Evenimentul, organizat de Forumul prieteniei și colaborării româno-chineze, se va desfășura între 11 și 13 noiembrie. În acest an, Forumul a atras interesul a zeci de persoane, urmând să fie prezentate nu mai puțin de 27 de lucrări.

„Ne bucurăm să marcăm prin acest eveniment cei 70 de ani de relații diplomatice româno-chineze și cei 15 ani de relații consolidate între cele două țări. De la ediție la ediție acest simpozion a crescut, s-a dezvoltat și lucrările prezentate au o valoare tot mai mare. În acest an, avem 27 de autori, de personalități din Arad și Timișoara, care au făcut muncă de cercetare și documentare extrem de temeinică pentru lucrările înscrise în cadrul simpozionului”, a transmis prof.univ.dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului prieteniei și colaborării româno-chineze.

În acest an, simpozionul va cuprinde și o parte de vizitare a obiectivelor turistice din municipiu și va include implicarea activă a unei grădinițe – Grădinița „Furnicuța”. De asemenea, la Muzeul de Artă va fi vernisată o expoziție care va aborda China între istorie și contemporaneitate. „Dorim ca, de la ediție la ediție, acest simpozion să crească în valoare, tocmai de aceea există și o comisie care evaluează lucrările înscrise. Fie că vorbim de nivelul științific, emoțional sau filosofic, lucrările trebuie să fie documentate și să aducă plus-valoare”, a mai adăugat prof.univ.dr. Lizica Mihuț.

Ca de fiecare dată, Forumul prieteniei și colaborării româno-chineze este susținut de Asociația Con Brio, reprezentată în cadrul conferinței de presă de președintele Ana Maria Dragoș. „Ne onorează colaborarea cu Forumul și numărul tot mai mare de autori, dar și calitatea lucrărilor înscrise în simpozion arată valoarea acestui eveniment. Suntem alături de Forum și susținem această formă de organizare prin care oamenii de valoare, oamenii care sunt repere pentru societate își pot prezenta ideile”, a declarat Ana Maria Dragoș.

Ce este Formul?

Forumul prieteniei și colaborării româno-chineze este o organizație națională cu sediul central la Arad și o are ca președinte pe prof.univ.dr. Lizica Mihuț. Forumul este o uniune a oamenilor cu influență – așa numiții „influence people”, oameni care stabilesc direcții. Prin acțiunile Formului se promovează relațiile româno-chineze, iar în acest moment printre cei care fac parte din Forum se numără și Daniela Pocea – editor și critic, și Ioan Biriș – profesor de filosofie.

Sursa: aradon.ro / Jurnal Arădean