Noul ambasador al Chinei la București va fi prezent la Arad. Are loc recepția dedicată lansării Forumului Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze

 Forumului Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze va organiza la începutul lunii iunie o recepție dedicată lansării organizației. Prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președinta forumului care va fi lansat la începutul lunii iunie, s-a întâlnit recent la Ambasada Chinei cu E.S. Yu Jiang, ambasadoarea Republicii Populare Chineze la București, pentru a discuta despre recepția care va avea loc la Arad.

Evenimentul va avea loc, în data de 6 iunie, în sala Ferdinand a Palatului Administrativ și va marca împlinirea a șapte decenii de relații diplomatice și de prietenie între România și China. La recepție urmează să fie prezent noul ambasador al Chinei la București, Excelența Sa Yu Jiang.

Am discutat cu E.S. Yu Jiang despre recepția oficială găzduită la Arad. La eveniment am invitat oficialitățile din Arad, autorii lucrărilor prezentate în cele patru ediții ale Simpoziunului «Cultură și Civilizație Chineză», în luna noiembrie urmând să aibă loc ediția a V-a, și pe toți cei care ne-au fost alături în demersul nostru de a promova Aradul și România în relația cu China. Ne servește drept model de schimburi comerciale modelul practicat de una dintre cele mai puternice țări din Europa care are schimburi anuale cu China în valoare de peste 80 de miliarde de euro, mai mult de jumătate din PIB-ul României”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuț. Aceasta a anunțat că pe data de 7 iunie Excelența Sa Yu Jiang urmează să se întâlnească cu prefectul Aradului, președintele Consiliului Județean și primarul municipiului.

Forumul Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze va beneficia de susținerea Asociației Con Brio, prezidată de Ana Maria Dragoș, din care fac parte Ramona Pencea, președinta Patronatului Psihologilor de Liberă Practică din Zona Vest,  conf. univ. dr. Liliana Bran, directorul Școli Postliceale Sanitare, avocatul Viorica Popescu și managerul Tabita Cristea. În cadrul recepției va fi lansat și cel de-al treilea volum al lucrării „Cultură și Civilizație Chineză. Dialoguri româno-chineze“, un volum de peste 400 de pagini dedicat relațiilor de prietenie dintre Arad și China.

Cartea are o prefață a ambasadoarei Yu Jiang, capitolul I prezentând un articol de Zhao Li, consilierul cultural al Ambasadei Chinei, o prezentare a volumului precedent, realizată de Mirela Mureșan precum și cele 32 de lucrări de la simpozion. Capitolul II cuprinde o abordare comparativă a folclorului chinez cu cel românesc, realizată de elevii și proferii Colegiului Moise Nicoară. Capitolul III cuprinde un album foto începând cu simpozionul și terminând cu conferințele de presă. Capitolul IV al cărții îl reprezintă Relațiile arădene – româno – chineze. Ecouri în presă

Sursa: Ziar de Arad