Un consilier cultural şi un secretar din China se află în aceste zile la Arad pentru a participa la un simpozion

 

Delegaţia Ambasadei Republicii Populare Chineze în România formată din  Zhao Li, consilier cultural și Qi Yue, secretar III se află în aceste zile la Arad unde participă la evenimentele dedicate Simpozionului Internaţional „Cultură și Civilizație Chineză. Dialoguri Româno-Chineze”. Este vorba despre un eveniment organizat de către profesor univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Casei Româno-Chineze, filiala Arad.

Astăzi cele două invitate au participat la lucrările din cadrul acestui eveniment, au fost în vizită la CJA şi vor participa şi la vernisajul Expoziției Hainan, Insula Tropicală a Chinei, ce va avea loc la Complexul Muzeal Arad, joi seara. Toate acestea după ce miercuri au avut loc noi vizite în Arad printre care cea de la Palatul Justiţiei.

Delegaţia Ambasadei Republicii Populare Chineze în România a discutat cu preşedintele Iustin Cionca despre oportunitățile de colaborare dintre județul Arad și provincii din Republica Populară Chineză. La întâlnirea administrativă a participat și profesor univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Casei Româno-Chineze, filiala Arad.

„Consiliul Județean Arad a pus bazele unei colaborări de durată cu două dintre provinciile Republicii Populare Chineze: Provincia Hainan și Provincia Fujian. Am fost invitat în țara dumneavoastră de mai multe ori și am primit, la Arad, delegații de oameni de afaceri care s-au arătat interesați de oportunitățile pe care Aradul le are de oferit în diferite domenii”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

„Este foarte importantă relația pe care Aradul o are cu Provincia Hainan pentru că această zonă cunoaște o dezvoltare foarte accelerată din punct de vedere economic, cultural, turistic și social. Acest lucru va aduce beneficii și partenerilor externi, cu care Provincia este înfrățită, așa cum sunteți dumneavoastră”, a declarat doamna Zhao Li, consilier cultural.

Lizica Mihuț, preşedintele Casei Româno-Chineze filiala Arad, a accentuat importanța dezvoltării unor relaţii bilaterale, subliniind schimburile de elevi între licee arădene și cele din Hainan.

Sursa: ziardearad.ro