Casa Româno-Chineză, filiala Arad, un promotor al relații economice și culturale dintre județul Arad și partenerii chinezi!

Nu putem să nu remarcăm, din nou, și dinamismul Casei Româno-Chineze, filiala Arad, și a președintelui acestei filiale, care are capacitatea să polarizeze personalitățile dedicate comunității și să realizeze instituții noi, viabile, active.

Primarul Petru Antal a declarat: „Clubul Pro-China este gândit să funcționeze pe patru planuri, cu un președinte și patru coordonatori: viceprimarul Miodrag Stanoiov răspunde de relațiile economice și cu mediul de afaceri, consilierul local dr. Vasile Chifor, este responsabil pentru cultură, directorul Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu”, prof. Eugenia Pete, coordonează domeniul învățământului, iar consilierul local prof. Anca Chevereșan, răspunde de proiecte și parteneriate”.

În cadrul conferinței de presă s-a insistat și asupra relațiilor economice care încep să se dezvolte între Arad și investitori chinezi. Unele dintre acestea, chiar la Pecica, altele, în municipiul Arad. Faptul că astăzi, la nivelul administrației locale și județene, discutăm despre relații strânse cu administrațiile unora dintre cele mai importante provincii chineze, cu universități și cu instituții culturale, se datorează în mare măsură Casei Româno-Chineze, filiala Arad. Așteptăm deja conferința internațională organizată de aceasta și care, nu ne îndoim, va reuși și anul acesta să surprindă în mod plăcut intelectualii arădeni, și nu numai, prin calitatea prezentărilor și programele conexe.

Sursa: vestic.ro