A FOST LANSAT VOLUMUL „CULTURA ȘI CIVILIZAȚIA CHINEZĂ – DIALOGURI ROMÂNO-CHINEZE”

Volumul „Cultura și civilizația chineză – Dialoguri româno-chineze”, care cuprinde lucrările prezentate, anul trecut, în cadrul simpozionului organizat de filiala arădeană a Casei Româno-Chineze, a fost lansat astăzi, în prezenţa unui public numeros. Gazda a fost Sala Regele Ferdinand a Primăriei Arad.

Volumul, apărut la Editura Casa Româno-Chineză, are peste 360 de pagini. Prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Casei Româno-Chineze a fost cea care a moderat evenimentul. Aceasta a ținut să mulțumească Primăriei și Centrului Municipal de Cultură pentru sprijinul oferit în vederea tipăririi acestei cărți, dar și despre buna colaborare pe care a avut-o cu reprezentanții Consiliului Județean. Alături de prof. univ. dr. Lizica Mihuț a fost şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, dar şi Miodrag Stanoiov, viceprimarul orașului Pecica.

„Faptul că Excelența Sa Xu Feihong, fostul ambasador al Chinei în România a fost de două ori la Arad, faptul că șeful Secției Politice a Ambasadei a fost de asemenea de două ori aici, faptul că Aradul a fost vizitat de consilierul politic al Ambasadei, faptul că la Pecica funcționează primul Club Pro China din România, spune ceva”, a menţionat prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă a afirmat că filiala de la Arad a Casei Româno-Chineze reprezintă un suport pentru municipalitate în ceea ce privește menținerea relațiilor cu China, iar Iustin Cionca, preşedintele Consiliului judeţean Arad a precizat că pentru el colaborarea cu China nu mai reprezintă un simplu proiect, ci o parte din strategia de dezvoltare a județului Arad. Pentru că preşedintele nu a dezvăluit în cadrul discursului noutatea legată de spitalul judeţean, a făcut acest lucru  prof. univ. dr. Lizica Mihuț: „Aș mai vrea să menționez faptul că în foarte scurt timp, la Spitalul Județean se va deschide o secție de medicină tradițională chineză, lucru care nu poate decât să ne bucure”.

Autorii volumului au fost şi ei prezentaţi de către preşedinta Casei Româno-Chineze care i-a rugat să şi rostească câteva cuvinte. Miodrag Stanoiov, viceprimarul orașului Pecica; Ioan Matiuț, directorul Editurii Casa Româno-Chineză; medicul Corina Crișan; avocata și scriitoarea Viorica Popescu; scriitorul Gheorghe Schwartz; femeia de afaceri Tabita Cristea; prof. Adrian Bucur; prof. Mirela Mureșan; Carina Ando; prof. Anton Ilica; psihologul Ramona Pencea. De asemenea și ziariștii prezenți au fost invitaţi să vorbească.

ziardearad.ro