BERNSTEIN și GERSHWIN în interpretarea FILARMONICII ARĂDENE

O seară (26 Aprilie a.c.), cu FILARMONICA ARADEANĂ, în care ne-am lăsat purtați de capodoperele lui BERNSTEIN (Uvertura Candide și West Side Story), precum și de nemuritoarea Rapsodie albastră a lui GERSHWIN, având sentimentul că ne aflăm pe Broadway sau într-o mare sală de concerte din New York.

Orchestra a fost dirijată cu pregnanță de către dl. CRISTIAN NEAGU iar PERCUȚIA și SUFLĂTORII binemerită FELICITĂRI!

Rapsodia albastră a fost interpretată cu patos de cunoscutul pianist SORIN DOGARIU, care are meritul de a fi simțit dinlăuntru jazz-ul simfonic, dar și jazz-ul ritmic al cluburilor din Harlem.

Nota bene pentru CORUL dirijat de dl. ROBERT DANIEL RĂDOIAȘ, care a creat atmosfera de Psalmi, dezvăluind o “fațetă” mai puțin cunoscută a marelui LEONARD BERNSTEIN.

Contratenorul ALIN BURUIANĂ a convins mai puțin dar, tânăr fiind, la început de carieră solistică, îi urăm succes în drumul lung ce va avea de parcurs până la consacrare. Ar fi bine, însă, ca directorul FILARMONICII ARĂDENE, dl. DORU ORBAN, să-și elaboreze riguros alocuțiunea ce prefațează concertul, spre a evita precara și defectuoasa “punere în pagină” a gândurilor, dar, mai ales, a emoțiilor sale.

Lizica Mihuţ